Як приготувати куряче суфле: домашній рецепт

30 березня 2021, 12:47
Читать новость на русском

Джерело:

Наша Ряба

Якщо вам набридли традиційні страви з курки. Ми підготували для вас рецепт ніжного суфле, яке можна подати на обід або вечерю.

Суфле – страва французької кухні, яку традиційно запікають у духовці. Під час приготування потрібно дотримуватися послідовністі процесів. Щоб суфле не падало, компоненти повинні бути кімнатної температури.

Читайте також Рецепт салату Коул Соул від Лізи Глінської: смачна і корисна страва з капусти на кожен день

Куряче суфле

Інгредієнти:
– 300 грамів курячого філе;
– 1 столова ложка вершкового масла 82%;
– 1-2 жовтки;
– 2-3 чайні ложки борошна;
– 1/2 склянки молока;
– 4-5 гілочок базиліку;
– полуниця;
– сіль.
  1. Філе ретельно помийте, відваріть, пропустіть через м'ясорубку.
  2. Молоко вилийте у каструлю, доведіть до кипіння, поставте на 5-10 хвилин холонути.
  3. У миску викладіть фарш, додайте вершкове масло, гаряче молоко, жовтки, борошно і сіль.
  4. Ретельно перемішайте, викладіть у змащену маслом форму.
  5. Розігрійте духовку до температури 180 градусів, запікайте протягом 20-25 хвилин.
  6. Перед подачею ретельно помийте, наріжте полуницю тонкими скибочками.
  7. Базилік помийте.
  8. Викладіть суфле, задекоруйте гілочками базиліку. Смачного!