Популярна вулична їжа: курячі гомілки в клярі від Клопотенка

1 грудня 2022, 12:50
Читать новость на русском

Хрумкі, соковиті та ніжні всередині курячі гомілки в паніруванні такі, як у відомому фастфуді. Але насправді унас вони набагато смачніші!

Український ресторатор та шеф-кухар Євген Клопотенко поділився з читачами рецептом улюблених курячих крилець, але не простих, а в клярі. Фішкою цього рецепту є спосіб приготування: ми не будемо смажити їх у фритюрі, а запікати в духовці.

Читайте також Швидко та ситно: як приготувати традиційні німецькі ковбаски на сковорідці

Всі соки залишаються в м'ясі завдяки шару паніровки з кукурудзяних пластівців. Тут важливо вибрати пластівці без цукрової глазурі.

Рецепт курячих гомілок в клярі

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4
Інгредієнти:
 – 7 штук курячих гомілок;
 – 250 грамів кукурудзяних пластівців;
 – 100 грамів борошна;
  – яйце;
 – червоний перець;
 – мелена паприка;
 – сіль.

Приготування:

  • Курячі гомілки вимішуємо в тарілці з червоним перцем, паприкою та сіллю. Кукурудзяні пластівці збиваємо в крихту блендером, або вручну. Окремо в тарілці збиваємо яйця. Ще в одну тарілку насипаємо борошна.
  • Паніруємо гомілки спочатку в борошні, потім в яйці, далі в пластівцях. Ще раз в яйці та в пластівцях. 

Порада від Клопотенка: однією рукою берете гомілку, коли занурюєте її в яєчну суміш, а іншою — коли в панірувальну. Тоді одна рука буде у вас чистенька, а інша тільки трішки липка і нічого не буде змішуватися у вас на пальцях.
  • Гомілки викладаємо на деко вкрите шаром пергаменту для випікання. Відправляємо все в розігріту до 180 градусів духовку на 35 – 40 хвилин.
  • Готові курячі гомілки в клярі подаємо до улюбленого гарніру.

Смачного!