Курячі крильця з кінзою та лаймом: додайте пікантності буденній вечері

21 лютого 2022, 13:51
Читать новость на русском

Джерело:

Damn delicious

Крильця за цим рецептом можна готувати хоч щотижня: вони не набридають. Обов'язково подавайте страву з келихом пінистого пива та скибочками лайма.

Курячі крильця з кінзою та лаймом

  • Час: 2 години 30 хвилин
  • Порції: 6 – 8

Читайте також Ап – і готово: три смачні та швидкі страви з куркою

Інгредієнти:
– 1½ – 2 кілограми курячих крилець;
– ½ склянки подрібненого свіжого листя кінзи;
– ¼ склянки свіжовичавленого соку лайма;
– 3 столові ложки оливкової олії;
– 1 столова ложка цедри лайма;
– 2 чайні ложки меленого чилі;
– 1 чайна ложка меленого кмину;
– 1 чайна ложка солі;
– 1 чайна ложка свіжомеленого чорного перцю.

Приготування:

  1. У глибокій мисці змішайте ¼ склянки кінзи, 2 столові ложки соку лайма, 2 столові ложки оливкової олії, цедру лайма, порошок чилі, кмин, сіль і перець.
  1. Додайте до маринаду курячі крилата ретельно перемішайте. Накрийте шаром харчової плівки та відправте в холодильник на 2 години маринуватися.


Фото Damn delicious

  1. Розігрійте сковороду-гриль на середньому вогні та змастіть олією. 
  1. Змастіть курку рештою (1 столовою ложкою) оливкової олії, присмачте сіллю і перцем. Додайте курку на гриль і готуйте, періодично перевертаючи, доки курка повністю не приготується (12 хвилин). 

  1. Готовність м'яса можна визначити за температурою всередині крилець. Вона повинна бути від 72 – 90 градусів. Дайте їм відпочити 5 хвилин.


Фото Damn delicious

  1. У великій мисці змішайте курку зі свіжою кінзою та 2 столовими ложками соку лайма.

Смачного!