Найпопулярніший салат "Мімоза" можна приготувати по-новому. Традиційно його готують з картоплі, моркви, з додаванням консервованої риби та майонезу. Цей рецепт не займає багато часу, а гарна презентація у формі рулету – вразить усіх гостей.

Читайте також Рецепт домашнього майонезу від шеф-кухаря Володимира Ярославського: ресторанний варіант

Рецепт салату

  1. Для приготування соусу у чашу блендера викладіть часник, тунець, додайте сіль, майонез, подрібніть до однорідної консистенції.
  2. Помийте ретельно філе, відваріть у каструлі з окропом. Відварене м'ясо розділіть на волокна, подрібніть ножем.
  3. Окремо відваріть яйця та картоплю з морквою.
  4. Почистіть відварену картоплю, моркву, натріть на грубій тертці.
  5. Яйця почистіть, розділіть на білок і жовток, натріть на тертці.
  6. Викладіть картоплю на килимок для суші або харчову плівку. За допомогою ножа сформуйте прямокутник розміром 4х15 см, висотою 2 см. Далі – зверху викладіть відварену моркву, курятину, білок з трьох сторін. Кожен шар змастіть майонезом.
  7. Загорніть прямокутник у рулет прямокутної або круглої форми. Зверху посипте тертим жовтком. Відправте у холодильник на одну годину.
  8. Дістаньте готовий рулет, розріжте на порції. Смачного!