Найчастіше сатай смажать на вугіллі. Та, позаяк до весняних вилазок на природу ще далеко, ми використаємо замість мангала сковороду-гриль.

Читайте також Ап – і готово: три смачні та швидкі страви з куркою

До речі, такі міні-шашлички можна готувати з будь-якого м'яса, а також із морепродуктів, соєвого сиру тофу й навіть фруктів.

Курячий сатай з арахісовим соусом

  • Час: 2 години 50 хвилин
  • Порції: 6

Приготування:

  1. Приготуємо арахісовий соус. У посуді змішайте арахісове масло, соєвий соус, сік лайма, коричневий цукор, соус чилі та імбир. Збийте все вінчиком з 2 – 3 столовими ложками води.
  1. В окремій мисці змішайте кокосове молоко, соєвий соус, порошок карі, куркуму, часник, імбир, коричневий цукор та рибний соус.
  1. Наріжте курятину середніми шматками. У великій мисці змішайте м'ясо та маринад з кокосового молока та спецій. Залишіть курятину маринуватися від 2 – 8 годин.


Фото Damn delicious

  1. Розігрійте сковорідку-гриль на середньому вогні. Нанизайте курку на шпажки (від 4 – 6 шматочків). Змастіть олією, присмачте сіллю і перцем.
  1. Відправте м'ясо на шампурах на гриль і смажте, періодично перевертаючи, до готовності (12 – 15 хвилин).
  1. Подавайте сатай з курки з арахісовим соусом.

Смачного!