Найчастіше сатай смажать на вугіллі. Та, позаяк до весняних вилазок на природу ще далеко, ми використаємо замість мангала сковороду-гриль.
Читайте також Ап – і готово: три смачні та швидкі страви з куркою
До речі, такі міні-шашлички можна готувати з будь-якого м'яса, а також із морепродуктів, соєвого сиру тофу й навіть фруктів.
Курячий сатай з арахісовим соусом
- Час: 2 години 50 хвилин
- Порції: 6
Приготування:
- Приготуємо арахісовий соус. У посуді змішайте арахісове масло, соєвий соус, сік лайма, коричневий цукор, соус чилі та імбир. Збийте все вінчиком з 2 – 3 столовими ложками води.
- В окремій мисці змішайте кокосове молоко, соєвий соус, порошок карі, куркуму, часник, імбир, коричневий цукор та рибний соус.
- Наріжте курятину середніми шматками. У великій мисці змішайте м'ясо та маринад з кокосового молока та спецій. Залишіть курятину маринуватися від 2 – 8 годин.
Фото Damn delicious
- Розігрійте сковорідку-гриль на середньому вогні. Нанизайте курку на шпажки (від 4 – 6 шматочків). Змастіть олією, присмачте сіллю і перцем.
- Відправте м'ясо на шампурах на гриль і смажте, періодично перевертаючи, до готовності (12 – 15 хвилин).
- Подавайте сатай з курки з арахісовим соусом.
Смачного!