Курячий сатай: смажимо індонезійські шашлички на сковороді-гриль

22 лютого 2022, 13:47
Читать новость на русском

Джерело:

Damn delicious

Хочете чогось екзотичного? Ось свіженька ідея – індонезійський сатай. Приготуємо його з курячих стегон і подамо з арахісовим соусом – також власного приготування.

Найчастіше сатай смажать на вугіллі. Та, позаяк до весняних вилазок на природу ще далеко, ми використаємо замість мангала сковороду-гриль.

Читайте також Ап – і готово: три смачні та швидкі страви з куркою

До речі, такі міні-шашлички можна готувати з будь-якого м'яса, а також із морепродуктів, соєвого сиру тофу й навіть фруктів.

Курячий сатай з арахісовим соусом

  • Час: 2 години 50 хвилин
  • Порції: 6
Інгредієнти:
– 1 кілограм курячих стегон без кісток і шкіри;
– ¼ склянки кокосового молока;
– 2 столові ложки соєвого соусу;
– 2½ чайні ложки карі;
– 1½ чайної ложки куркуми;
– 3 зубчики часнику;
– 1 столова ложка тертого імбиру;
– 1 столова ложка коричневого цукру;
– 1 столова ложка рибного соусу;
– 1 столова ложка олії;
–  сіль;
– свіжомелений чорний перець.

Для соусу:
– 3 столові ложки арахісового масла;
– 1 столова ложка соєвого соусу;
– 1 столова ложка свіжовичавленого соку лайма;
– 2 чайні ложки коричневого цукру;
– 2 чайні ложки соусу чилі;
– 1 чайна ложка тертого імбиру.

Приготування:

  1. Приготуємо арахісовий соус. У посуді змішайте арахісове масло, соєвий соус, сік лайма, коричневий цукор, соус чилі та імбир. Збийте все вінчиком з 2 – 3 столовими ложками води.
  1. В окремій мисці змішайте кокосове молоко, соєвий соус, порошок карі, куркуму, часник, імбир, коричневий цукор та рибний соус.

  1. Наріжте курятину середніми шматками. У великій мисці змішайте м'ясо та маринад з кокосового молока та спецій. Залишіть курятину маринуватися від 2 – 8 годин.


Фото Damn delicious

  1. Розігрійте сковорідку-гриль на середньому вогні. Нанизайте курку на шпажки (від 4 – 6 шматочків). Змастіть олією, присмачте сіллю і перцем.
  1. Відправте м'ясо на шампурах на гриль і смажте, періодично перевертаючи, до готовності (12 – 15 хвилин).
  1. Подавайте сатай з курки з арахісовим соусом.

Смачного!