20 лютого,
                    20:33
                
                Для свіжого кольору обличчя: готуємо смачний буряковий квас
Буряк – це не лише борщ! Наші предки готували на його основі чудовий напій. Він тішив не лише освіжаючим смаком, а й чарівними антиоксидантними властивостями.
Користь від бурякового квасу – величезна! Він прискорює обмінні процеси в організмі, чистить нирки, лімфу, нормалізує тиск – і це лише мала дещиця властивостей яскравого освіжаючого напою.
Цікаво Нарізати не потрібно: 5 простих страв із рубленого курячого філе для всієї родини
Доступні інгредієнти, прості маніпуляції, трішки терпіння – і ви тамуватимете спрагу цілющим домашнім квасом. До речі, радимо використовувати його також для окрошки й тушкувати в ньому м'ясо.
Рецепт бурякового квасу
Час: 20 хвилин + час на бродіння
Порцій: 8
Особливий напій / Фото Pixabay
Інгредієнти:
- 2 великих буряки;
 - 3 шматочки сухого житнього хліба;
 - 4 літри води;
 - 5 столових ложок цукру.
 
Приготування:
- Буряк миємо, чистимо, шаткуємо й перекладаємо до 5-літрового бутля.
 - Засипаємо буряк цукром.
 - Хліб подрібнюємо й відправляємо до буряка.
 - Заливаємо все водою.
 - Складаємо в кілька шарів марлю й щільно накриваємо нею горлечко ємності.
 - Ставимо бутель у темне місце на 4 дні.
 - Регулярно знімаємо з поверхні напою плівку.
 - Через 4 дні квас проціджуємо й зберігаємо в холодильнику.
 
 
Смачного!