Користь від бурякового квасу – величезна! Він прискорює обмінні процеси в організмі, чистить нирки, лімфу, нормалізує тиск – і це лише мала дещиця властивостей яскравого освіжаючого напою.

Цікаво Нарізати не потрібно: 5 простих страв із рубленого курячого філе для всієї родини

Доступні інгредієнти, прості маніпуляції, трішки терпіння – і ви тамуватимете спрагу цілющим домашнім квасом. До речі, радимо використовувати його також для окрошки й тушкувати в ньому м'ясо.

Рецепт бурякового квасу

Час: 20 хвилин + час на бродіння

Порцій: 8

Особливий напій / Фото Pixabay

Інгредієнти:

  • 2 великих буряки;
  • 3 шматочки сухого житнього хліба;
  • 4 літри води;
  • 5 столових ложок цукру.

Приготування:

  1. Буряк миємо, чистимо, шаткуємо й перекладаємо до 5-літрового бутля.
  2. Засипаємо буряк цукром.
  3. Хліб подрібнюємо й відправляємо до буряка.
  4. Заливаємо все водою.
  5. Складаємо в кілька шарів марлю й щільно накриваємо нею горлечко ємності.
  6. Ставимо бутель у темне місце на 4 дні.
  7. Регулярно знімаємо з поверхні напою плівку.
  8. Через 4 дні квас проціджуємо й зберігаємо в холодильнику.

Смачного!