Користь від бурякового квасу – величезна! Він прискорює обмінні процеси в організмі, чистить нирки, лімфу, нормалізує тиск – і це лише мала дещиця властивостей яскравого освіжаючого напою.
Цікаво Нарізати не потрібно: 5 простих страв із рубленого курячого філе для всієї родини
Доступні інгредієнти, прості маніпуляції, трішки терпіння – і ви тамуватимете спрагу цілющим домашнім квасом. До речі, радимо використовувати його також для окрошки й тушкувати в ньому м'ясо.
Рецепт бурякового квасу
Час: 20 хвилин + час на бродіння
Порцій: 8
Особливий напій / Фото Pixabay
Інгредієнти:
- 2 великих буряки;
- 3 шматочки сухого житнього хліба;
- 4 літри води;
- 5 столових ложок цукру.
Приготування:
- Буряк миємо, чистимо, шаткуємо й перекладаємо до 5-літрового бутля.
- Засипаємо буряк цукром.
- Хліб подрібнюємо й відправляємо до буряка.
- Заливаємо все водою.
- Складаємо в кілька шарів марлю й щільно накриваємо нею горлечко ємності.
- Ставимо бутель у темне місце на 4 дні.
- Регулярно знімаємо з поверхні напою плівку.
- Через 4 дні квас проціджуємо й зберігаємо в холодильнику.
Смачного!