Найсмачніша кутя на Різдво: готуємо з медом, горіхами та родзинками

21 грудня 2023, 10:49
Читать новость на русском

Джерело:

"Файні рецепти"

Кутя є однією з обов'язкових страв на Різдво. Адже саме з неї починається Свята Вечеря.

У давні часи перед тим, як їсти кутю, її тричі підкидали на ложці, аби вона гарно прилипла до стелі. За прикметою, якщо залишиться більше пшениці, то буде гарний врожай, а якщо маку – добре роїтимуться бджоли. 

Варто спробувати Смачно і не банально: добірка оригінальних страв з курячими слайсами РябChick

Рецепт куті на Різдво

  • Час: 2 години 45 хвилин
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 250 грамів пшениці;
– 100 грамів родзинок;
– 100 грамів маку;
– 100 грамів волоських горіхів;
– 100 грамів меду;
– 100 грамів цукру;
– 1 дрібка солі

Приготування:

  1. Пшеницю залийте чистою водою на ніч або на 4 – 5 годин. Після цього промийте її, додайте 0,5 літра води, дрібку солі та відваріть до повної готовності протягом години-півтори.
  2. Волоські горіхи подрібніть, а мак залийте окропом. Через 10 – 15 хвилин злийте з маку воду, додайте цукор і подрібніть блендером. Також мак можна одразу перекрутити на ручному млині без замочування.
  3. Родзинки промийте й залийте окропом. Через 10 – 15 хвилин злийте воду.
  4. Розведіть мед у невеликій кількості теплої води.
  5. Заправте пшеницю горіхами, маком, родзинками та медовим сиропом. Залиште кутю на кілька годин, щоб настоялася.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати на свята сирник "Сльози ангела" – він невимовно ніжний та смачний.