Ми впевнені, що у вас є улюблений рецепт борщу, вареників чи інших святкових страв, але різдвяна кутя має бути особливою та найсмачнішою. SmachnoNews підготував для вас рецепт різдвяної куті з пшеницею, який ви з легкістю можете приготувати вдома.
Читайте також Смачні рецепти вареників на Різдво: з сиром, картоплею та грибами
Як приготувати кутю на Різдво
- Заздалегідь помийте пшеницю водою та замочіть у холодній воді на 2-3 години.
- Відваріть крупу близько трьох годин на середньому вогні, щоб вона зм'якла, але не розварилася.
- Мак залийте окропом та залишіть на 30 хвилин. Злийте зайву рідину та розітріть мак.
- До готової пшениці додайте домашнього меду, попередньо замочені родзинки та курагу – перемішайте.
- Волоські горіхи обсмажте на сухій сковорідці до золотистого кольору та дрібно наріжте ножем.
- Додайте до пшениці мак, волоські горіхи та перемішайте. За бажанням можна додати до куті трішки узвару. Смачного!