SmachnoNews підготував для вас підбірку рецептів до Святвечора та Різдва з трьома різними начинками вареників. Гайда готувати разом та ласувати тільки найсмачнішими домашніми стравами.

Читайте також Рецепти пісного борщу: з грибами, квасолею, з вушками

Як приготувати тісто на вареники

  1. Ретельно просійте борошно в миску, щоб не було грудочок, додайте солі.
  2. Вибийте в борошно яйце, влийте олію та воду – замісіть еластичне та однорідне тісто. Накрийте тісто харчовою плівкою та дайте відпочити 20-30 хвилин.
  3. Підсипте готове тісто борошно та покладіть на дошку або стільницю.
  4. Розділіть тісто на вареник на кілька частин, кожну з них по черзі розкачуйте скалкою та вичавлюйте склянкою круглі варенички.
  5. Викладіть чайну ложку начинки в центр варенички та защепіть краї формуючи вареник.
  6. Готові вареники відваріть в киплячій підсоленій воді до готовності 3-4 хвилин. Змастіть вершковим маслом або смаженою цибулькою та подавайте до столу.

Рецепт вареників з сиром

Рецепт вареників з сиром

  1. Ретельно перетріть домашній сир через сито, щоб позбутись грудочок.
  2. Додайте до сиру яєчний жовток, цукор та сіль – вимішайте начинку для вареників до однорідної маси та начиніть нею вареники.

Рецепт вареників з картоплею

Домашні вареники з картоплею

  1. Ретельно помийте картоплю, почистіть від шкірки та ще раз змийте водою.
  2. Розріжте картоплю на дві половини та відваріть в каструлі з чистою злегка підсоленою водою до готовності.
  3. Почистіть цибулю від лушпиння, наріжте кубиками та обсмажте на гарячій сковорідці з олією доки вона не стане прозорою.
  4. Злийте зайву воду з готової картоплі, змастіть її цибулькою та приправте спеціями. Розімніть картоплю в пюре та залишіть охолоджуватись.
  5. Охолодженим пюре начиніть вареники та відваріть до готовності в киплячій воді 3-4 хвилини.

Рецепт вареників з грибами

Вареники з грибами

  1. Ретельно помийте печериці, почистіть від шкірки та наріжте на маленькі шматочки.
  2. Цибулю почистіть від лушпиння, наріжте на кубики та обсмажте на олії разом з грибами.
  3. Готові гриби поперчіть та посоліть, охолодіть та з'єднайте з дрібно нарізаною петрушкою.
  4. Грибною засмажкою начиніть вареники та приготуйте до готовності. Смачного!