24 грудня,
15:33
Рецепт смачної куті на Святвечір і Різдво з пшениці
Кутя – одна з найголовніших страв на святковому столі. Вправні господині готують її з різними сухофруктами та горішками, роблять її густою або рідкою. Ми пропонуємо вам рецепт густої куті з пшеницею.
Ми впевнені, що у вас є улюблений рецепт борщу, вареників чи інших святкових страв, але різдвяна кутя має бути особливою та найсмачнішою. SmachnoNews підготував для вас рецепт різдвяної куті з пшеницею, який ви з легкістю можете приготувати вдома.
Читайте також Смачні рецепти вареників на Різдво: з сиром, картоплею та грибами
Як приготувати кутю на Різдво
Інгредієнти:– 350 г пшениці;
– 50-100 г маку;
– 2-3 ст. л меду;
– 100 г волоських горіхів;
– 100 г родзинок;
– 100 г кураги.
- Заздалегідь помийте пшеницю водою та замочіть у холодній воді на 2-3 години.
- Відваріть крупу близько трьох годин на середньому вогні, щоб вона зм'якла, але не розварилася.
- Мак залийте окропом та залишіть на 30 хвилин. Злийте зайву рідину та розітріть мак.
- До готової пшениці додайте домашнього меду, попередньо замочені родзинки та курагу – перемішайте.
- Волоські горіхи обсмажте на сухій сковорідці до золотистого кольору та дрібно наріжте ножем.
- Додайте до пшениці мак, волоські горіхи та перемішайте. За бажанням можна додати до куті трішки узвару. Смачного!