1 грудня,
19:26
Латкес – традиційна страва на Хануку: рецепт єврейських дерунів
Джерело:
ХcookНа Хануку, що цього року триває з 28 листопада до 6 грудня, готують безліч калорійних смаколиків. У тому числі латкес – картопляні оладки. Але не звичайні, а із секретом!
Єврейські латкес схожі на звичні нам деруни (тертюхи). Але один секретний інгредієнт робить їхній смак особливим.
Читайте також Ділимось досвідом зі світом: вийшов унікальний "Каталог продукції Українських виробників"
Рецепт єврейської страви латкес
- Час: 30 хвилин
- Порції: 4
– 3 картоплини;
– ¼ ріпчастої цибулини;
– 1 сире куряче яйце;
– 1 столова ложка пшеничного борошна;
– 1 столова ложка тертого сиру пармезан;
– мелений чорний перець;
– сіль;
– олія для смаження.
Приготування:
- Ретельно помийте та почистіть картоплю від шкірки.
- Натріть її на грубій тертці.
- Цибулю подрібніть блендером або дрібно наріжте ножем.
- Відіжміть із картоплі зайвий сік.
Латкес / Фото Гранд кулінар
- Змішайте в глибокій посудині картоплю, цибулю, яйце, борошно, пармезан та присмачте спеціями.
- Розігрійте сковорідку з олією та посмажте на ній латкес. Для цього викладайте по 1 – 2 столові ложки картопляної маси й смажте з обох боків.
- Розкладіть готові латкес по тарілках, полийте сметаною й подавайте до столу.
Смачного!