Лайфхаки шеф-кухарів: як швидко обробити листя капусти для голубців
Голубці – мегапопулярна в Україні страва, проте її приготування потребує чимало часу та зусиль. Утім, професійні кухарі мають секрети, як швидко підготувати листя капусти до фарширування.
Приготування голубців передбачає кілька кропітких процесів. Один з них – зняття капустяного листя. Довга та марудна справа, еге ж?
Не пропустіть Дитячі страви з куркою на щодень: соковиті мітболи, наґетси та котлети із сирною начинкою
Листя капусти дуже тендітне, легко тріскається та рветься. Але є хитрі способи зняти його з качана неушкодженим.
Один із найкращих методів – варіння. Качан слід проткнути ножем або виделкою, після чого опустити в каструлю з киплячою водою. Через кілька хвилин листя почне легко відділятися. Як знімете 3 – 5 штук, вийміть качан з окропу.
Листи з голубців слід залишити у воді на кілька хвилин. Далі потрібно їх вийняти й дати їм охолонути. Через кілька хвилин качан знову має відправитися в киплячу воду. Процедура повторюється доти, доки з капусти не будуть зняті всі придатні для голубців листя.
Ще одна хитрість
Існує ще один швидкий спосіб. Капусту потрібно помістити до мікрохвильової печі на 6 хвилин. У результаті качан можна буде легко розібрати. Однак обробляти розігріту капусту слід оборежно, адже вона буде дуже гарячою.