Простіше не буває: лазанья з лаваша та курятини на обід чи вечерю
19 серпня 2022,
15:02
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Смачні домашні рецептиЛазанья з лаваша – чудова альтернатива класичній страві італійської кухні. Готувати її вдвічі простіше, а смак не відрізниш.
Якщо ви обожнюєте класичний варіант лазаньї з пасти, але не завжди є час окремо їх готувати, або придбати. Скористайтеся полегшеною версією страви – з лаваша.
Читайте також Картопля фрі наче з фаст-фуду: готуємо улюблену страву вдома
Лаваш може бути, як домашній, так і магазинний. Щодо смаку страви, її не відрізнити від оригіналу. Ми підготували для вас рецепт з курячим фаршем та ніжним соусом бешамель. Спробуйте і ви будете в захваті.
Рецепт лазаньї з лаваша
- Час: 60 – 80 хвилин
- Порції: 6
– 2 упаковки лаваша;
Для соусу Бешамель:
– 75 грамів вершкового масла;
– 1 столова ложка борошна;
– 700 мілілітрів молока;
– мускатний горіх на кінчику ножа;
– дрібка солі.
Для м'ясного соусу:
– 1 середня цибуля;
– 1 середня морква;
– 400 грамів курячого фаршу;
– 2 столові ложки томатної пасти;
– 3 дольки часнику;
– олія;
– 1 чайна ложка солі;
– дрібка чорного меленого перцю;
– щедра дрібка орегано;
– 200 грамів твердого сиру.
Приготування:
- Для приготування соусу Бешамель розтопіть масло у каструлі або сотейнику, всипте борошно та швидко перемішайте вінчиком. Невеликими порціями вливайте молоко та продовжуйте перемішувати. Всипте мускатний горіх, сіль. Бешамель готовий.
- Для м'ясного соусу обсмажте на сковорідці з олією нарізану кубиком цибулю до золотистого кольору. Додайте кубики моркви і смажте ще 5 хвилин. Додайте курячий фарш, часник, перемішайте і смажте майже до готовності з овочами часом помішуючи. Влийте томатну пасту, орегано, чорний перець і сіль. Налийте 300 мілілітрів води, накрийте кришкою. Тушкуйте все ще 30 хвилин.
- Рецепт розрахований на форму 20х30 сантиметрів. Змастіть її олією та викладіть спочатку лаваш, далі кілька ложок Бешамелю і м'ясного соусу. Зверху вилийте залишки білого соусу і посипте тертим сиром.
- ️Запікайте лазанью в розігрітій до 180 градусів духовці 45 хвилин (30 хвилин з фольгою зверху і 15 хвилин без фольги).
- Готову страву трішки охолодіть, наріжте порційними шматками та подавайте до столу.
Смачного!