Смачнішого рецепта не знайдете: домашнє лечо з помідорів, перцю та кабачків на зиму

5 серпня 2021, 11:10
Читать новость на русском

Ви вже запаслись овочевими заготовками на зиму? Чи ще плануєте? Пропонуємо легкий рецепт лечо з помідорів, болгарського перцю та кабачків. Нумо готувати цю смакоту разом!

Овочеве лечо – чудова заготовка на зиму. Його можна подавати як окрему закуску або як гарнір до м'яса чи риби. А ще лечо – відмінний соус до картоплі та макаронів.

Читайте також Від зерна до полиці: як в Україні виготовляють якісну курятину й при цьому дбають про довкілля

Лечо з помідорів, болгарського перцю та кабачків готується швидко, а якщо залучите до процесу дітей, то ще й весело!

Рецепт овочевого лечо

  • Час: 3 години
  • Порції: 3 – 4


Лечо / Фото Гастроном

Інгредієнти:
 – 3 кг кабачків;
 – 1 кг помідорів;
 – 1 кг болгарського перцю;
 – перець чилі – на ваш смак;
 – 400 г ріпчастої цибулі;
 – 1 головка часнику;
 – 200 мл олії;
 – 200 г цукру;
 – 80 г солі;
 – 100 мл столового оцту.

Приготування:

  1. Бланшуйте помідори. Зніміть з них шкірку та розріжте на декілька шматків. Подрібніть помідори в блендері або пропустіть через м'ясорубку.
  2. Ріпчасту цибулю наріжте кубиками, а болгарський перець соломкою.
  3. Кабачки наріжте кубиками 2х2 сантиметри.
  4. Перелийте помідорове пюре в каструлю та доведіть до кипіння. Додайте до пюре гострий дрібно нарізаний гострий перець, солодкий перець, кабачки, цибулю та олію. Накрийте кришкою та тушкуйте 30 хвилин на маленькому вогні.
  5. Додайте в лечо вичавлений часник, спеції, цукор та оцет. Варіть страву ще 10 хвилин помішуючи.
  6. Розлийте лечо по стерилізованих банках та закрийте кришками.
  7. Переверніть банки верх дном, накрийте теплим рушником та охолодіть при кімнатній температурі. 
  8. Зберігайте банки в прохолодному темному місці. Смачного!