Овочеве лечо – чудова заготовка на зиму. Його можна подавати як окрему закуску або як гарнір до м'яса чи риби. А ще лечо – відмінний соус до картоплі та макаронів.
Читайте також Від зерна до полиці: як в Україні виготовляють якісну курятину й при цьому дбають про довкілля
Лечо з помідорів, болгарського перцю та кабачків готується швидко, а якщо залучите до процесу дітей, то ще й весело!
Рецепт овочевого лечо
- Час: 3 години
- Порції: 3 – 4
Лечо / Фото Гастроном
Приготування:
- Бланшуйте помідори. Зніміть з них шкірку та розріжте на декілька шматків. Подрібніть помідори в блендері або пропустіть через м'ясорубку.
- Ріпчасту цибулю наріжте кубиками, а болгарський перець соломкою.
- Кабачки наріжте кубиками 2х2 сантиметри.
- Перелийте помідорове пюре в каструлю та доведіть до кипіння. Додайте до пюре гострий дрібно нарізаний гострий перець, солодкий перець, кабачки, цибулю та олію. Накрийте кришкою та тушкуйте 30 хвилин на маленькому вогні.
- Додайте в лечо вичавлений часник, спеції, цукор та оцет. Варіть страву ще 10 хвилин помішуючи.
- Розлийте лечо по стерилізованих банках та закрийте кришками.
- Переверніть банки верх дном, накрийте теплим рушником та охолодіть при кімнатній температурі.
- Зберігайте банки в прохолодному темному місці. Смачного!