Готувати птицю нескладно. Однак процес потребує постійного контролю, адже пересмажене м'ясо виходить сухим і не таким смачним. Утм, правила "безпеки" прості: їх швидко засвоїть навіть цілковитий новачок.

Цікаво Нещодавно завершився фестиваль "InRestFest'2021" за підтримки ТМ "KURATOR": чим він запам'ятався

Час

Готуючи птицю, варто зважати на те, в якій формі буде страва. Якщо ви поріжете курку на шматки, то варитися чи запікатися вона буде на 10 – 15 хвилин менше. В середньому для приготування курятини потрібно 30 – 50 хвилин, індичатина інколи потребує трішки быльше часу.

Окрім того, готовність та смак окремих шматків м'яса легше проконтролювати, аніж цілої птиці.

Курятина легка та невибаглива у приготуванні / Фото Pixabay

Гострий предмет

Найбільш поширений спосіб перевірити готовність "білого" м'яса. Візьміть ніж, зубочистку або інший гострий предмет та проколіть м'ясо у найбільш товстій частині. Якщо предмет входить у м'ясо легко та без додаткових зусиль, а з місця проколу витікає прозорий сік – м'ясо готове до споживання.

Спеціальні прилади

Кулінари-професіонали користуються харчовим термометром, адже їм потрібен максимально вдалий результат.

Але якщо ви не збираєтеся підкорювати кухні найкращих ресторанів, то контролю часу, візуального огляду та проколювання буде цілком достатньо для того, щоб вдало приготувати м'ясо птиці.