Легко, швидко й зі смаком: топ-3 незвичні страви з курки, що полонять усю родину

10 листопада 2021, 10:45
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Іноді так кортить потішити близьких приготованим власноруч смачненьким. Але у будні завжди бракує часу, а на вихідних геть немає бажання марнувати час за плитою. Однак не поспішайте засмучуватись, адже щоб почастувати рідних смачною вечерею чи обідом, зовсім необов'язково годинами поратися на кухні.

Насправді смачна страва зазвичай не потребує складних маніпуляцій. Особливо, якщо знати, які інгредієнти для неї обрати. Тож коли йдеться про швидкість та легкість у приготуванні, курятина – це беззаперечно ідеальний вибір. Вона смачна, поживна та чудово підійде до будь-якого гарніру.

До теми Гарбуз та курка – ідеальне комбо: 3 страви, за які ви полюбите осінь

Гадаєте, з курятиною багато клопоту? Адже її ще потрібно почистити, нарізати, а потім довго-нудно маринувати? Не хвилюйтесь – дбайливі виробники заздалегідь подбали про те, щоб ви могли поласувати неймовірною смакотою, не витрачаючи на приготування багато часу.

Наприклад, ТМ "Наша Ряба Апетитна" пропонує своїм споживачам широкий вибір уже замаринованих у свіжих спеціях та готових до приготування частин курочки на будь-який смак. А ще в асортименті бренду – соковиті курячі ковбаски, котлетки для бургерів, шашлики, мітболи, рулети та багато іншого! Вам залишається лише відкрити упаковку та відправити курочку прямісінько на сковорідку чи у духовку. І вже за лічені хвилини уся родина смакуватиме ароматною стравою.

Ми дібрали для вас топ-3 оригінальні страви з курятини, які зроблять ваші вечори по-справжньому теплими.

Паста з курячими ковбасками, томатами та базиліком

Паста з курячими ковбасками, томатами та базиліком / Фото Shutterstock

Інгредієнти:

– 450 грамів курячих ковбасок "По-галицьки" від ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 225 грамів пасти пенне;
– 1 ½ столової ложки олії;
– 2 – 3 маленькі помідори чері;
– 1 ½ склянки тертого твердого сиру на ваш смак;
– зелень для декору.

Для соусу:

– 1 ½ столової ложки олії;
– 180 грамів цибулі, нарізаної кубиками;
– 2 подрібнених зубки часнику;
– 50 грамів томатної пасти;
– 100 мілілітрів води;
– 1 столова ложка меду;
– ¼ склянки сушеного базиліку;
– 1 чайна ложка сушеного орегано;
– сіль на ваш смак.

Приготування:

  1. Спочатку приготуємо соус.
  2. Виливаємо олію у розігріту на середньому вогні каструлю. Додаємо нарізану цибулю, подрібнений часник та обсмажуємо близько 2 хвилин.
  3. Далі додаємо воду, томатну пасту, мед, базилік, орегано та сіль. Зменшуємо вогонь і тушкуємо суміш близько 5 – 7 хвилин, періодично помішуючи. Соус маринара готовий.
  4. Тим часом у підсолену киплячу воду додаємо пасту і варимо до стану аль денте, приблизно 7 – 9 хвилин. Виливаємо пасту у друшляк та промиваємо холодною водою.

Далі займемося приготуванням ковбасок.

  1. Виливаємо олію на розігріту на середньому вогні сковороду. Викладаємо у сковороду ковбаски та обсмажуємо їх до готовності (близько 5 – 7 хвилин).
  2. Знімаємо сковороду з вогню, виймаємо ковбаски, даємо трохи охолонути та нарізаємо на невеликі шматочки.
  3. Знову ставимо сковороду на вогонь, кладемо нарізані ковбаски, додаємо соус маринара і тушкуємо впродовж хвилини.
  4. Викладаємо зварену пасту до ковбасок і ретельно перемішуємо. Після цього знімаємо сковороду з вогню та, поки страва ще гаряча, посипаємо тертим сиром. Подаємо, прикрасивши половинками помідорів чері та зеленню. Смачного!

Запечена курочка "Тапака" з картоплею фрі по-домашньому

Запечена курочка "Тапака" з картоплею фрі по-домашньому / Фото 24 канал

Інгредієнти:

– 1 упаковка курочки "Тапака" від ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 1 кілограм середньої картоплі;
– 400 мілілітрів соняшникової олії;
– подрібнена зелень для декору;
– сіль на ваш смак.

Приготування:

  1. Ретельно миємо, очищуємо картоплю та кладемо в миску з холодною водою, аби вона не потемніла.
  2. Виймаємо картоплини по одній та нарізаємо вздовж на дві однакові половинки. Кладемо на дошку для нарізання зрізом униз та робимо ще один зріз, паралельний нижньому. Далі нарізаємо картоплину соломкою, завтовшки 1 сантиметр.
  3. Кладемо картоплю у холодну воду після кожного нарізання, щоб вона не потемніла. Залишаємо нарізану картоплю у холодній воді на 40 хвилин, щоб позбутися зайвого крохмалю.
  4. Далі зливаємо воду з картоплі, використовуючи друшляк. Викладаємо картоплю на рушник та обсушуємо.
  5. Виливаємо олію в низьку товстостінну каструлю або сковорідку з високими бортиками. Розігріваємо її до + 140 градусів, викладаємо картоплю та обсмажуємо на середньому вогні близько 3 хвилин. Важливо, аби картопля пропеклась всередині.
  6. Виймаємо картоплю, кладемо в друшляк і даємо повністю охолонути, а олії – стекти. Далі викладаємо картоплю на серветку для вбирання жиру і обережно промокаємо. На цьому етапі картоплю можна заморозити та приготувати пізніше.
  7. Після цього знову нагріваємо олію до + 180 градусів. Викладаємо напівготову картоплю та обсмажуємо до золотавого кольору. Виймаємо, викладаємо на серветки, даємо жиру ввібратися та солимо. Готово.

Тепер приготуємо курочку.

  1. Розігріваємо духовку до +180 градусів.
  2. У форму для запікання викладаємо замариновану курочку та накриваємо фольгою. Ставимо у духовку та запікаємо до готовності (приблизно 50 – 60 хвилин).
  3. Виймаємо страву з духовки, знімаємо фольгу та посипаємо зеленню. Подаємо з картоплею та улюбленим соусом. Смачного!

Салат з курячим шашликом та грейпфрутом

Салат з курячим шашликом та грейпфрутом / Фото Shutterstock

Інгредієнти:

– 1 кілограм шашлику з курячого філе "Зелень та цибуля" від ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 100 грамів салатного міксу;
– 1 грейпфрут;
– ½ склянки родзинок;
– ½ склянки подрібнених волоських горіхів;
– 1 середня цибулина;
– сік 1 апельсина;
– 1 столова ложка лимонного соку;
– 4 столові ложки оливкової олії;
– сіль, перець на ваш смак.

Приготування:

  1. Замочуємо родзинки в апельсиновому соці та залишаємо на 10 хвилин.
  2. Очищуємо грейпфрут від шкірки та білої плівки та нарізаємо четвертинками.
  3. Далі розігріваємо сковороду на середньому вогні, додаємо олію та викладаємо шматочки шашлику. Смажимо до готовності, накривши кришкою, близько 15 хвилин, періодично помішуючи. Знімаємо з вогню та даємо охолонути.
  4. Нарізаємо готовий шашлик великими шматочками.
  5. Очищену цибулю дрібно нарізаємо. Зливаємо апельсиновий сік з родзинок у миску, додаємо подрібнену цибулю, лимонний сік та олію. Солимо, перчимо та збиваємо віничком до загустіння.
  6. В окрему миску викладаємо салатний мікс, нарізану курочку, родзинки та четвертинки грейпфрута. Поливаємо салат заправкою та обережно перемішуємо.
  7. Підрум'янюємо волоські горіхи на розігрітій сухій сковороді. Посипаємо ними салат та подаємо. Смачного!