Чизкейк – завждий безпрограшний варіант. Прості інгредієнти, нескладні маніпуляції, трішки зусиль – і кілька порцій щастя готові!

Цікаво Смакота на Різдво: салат цезар, курча тапака та запечені з овочами стегенця

То що, берімося до справи?

Рецепт вишневого чизкейка у склянці

Час: 3 години

Порцій: 8

Неймовірна насолода / Фото Pinterest

Інгредієнти:

  • 240 грамів вершкового масла;
  • 50 та 100 грамів цукру;
  • 240 грамів борошна;
  • 460 грамів вершкового крем-сиру;
  • 180 грамів цукрової пудри;
  • 5 столових ложок та 250 мілілітрів вершків (33%);
  • 1 чайна ложка екстракту ванілі;
  • 500 грамів замороженої вишні;
  • 100 грамів цукру;
  • 4 столові ложки крохмалю.

Приготування:

  1. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
  2. Збиваємо міксером масло з цукром, додаємо борошно й перемішуємо.
  3. Викладаємо тісто у форму, приминаємо до дна й випікаємо 15 – 17 хвилин. Після цього даємо йому повністю охолонути.
  4. Для начинки збиваємо вершковий крем-сир, цукрову пудру та ваніль. Ніприкінці додаємо 5 столових ложок вершків.
  5. Готуємо вишневий соус. У сотейник кладемо вишню, присипаємо змішаними цукром та крохмалем, добре перемішуємо. Ставимо на вогонь, постійно помішуємо та доводимо до кипіння. Даємо охолонути.
  6. Збиваємо 250 мілілітрів вершків до стійкої щільної консистенції.
  7. У порційні склянки викладаємо шматочки печива, далі – сирний крем, наступний шар – вишневий соус, а зверху – збиті вершки.

Смачного!