Чизкейк – завждий безпрограшний варіант. Прості інгредієнти, нескладні маніпуляції, трішки зусиль – і кілька порцій щастя готові!
Цікаво Смакота на Різдво: салат цезар, курча тапака та запечені з овочами стегенця
То що, берімося до справи?
Рецепт вишневого чизкейка у склянці
Час: 3 години
Порцій: 8
Неймовірна насолода / Фото Pinterest
Інгредієнти:
- 240 грамів вершкового масла;
- 50 та 100 грамів цукру;
- 240 грамів борошна;
- 460 грамів вершкового крем-сиру;
- 180 грамів цукрової пудри;
- 5 столових ложок та 250 мілілітрів вершків (33%);
- 1 чайна ложка екстракту ванілі;
- 500 грамів замороженої вишні;
- 100 грамів цукру;
- 4 столові ложки крохмалю.
Приготування:
- Розігріваємо духовку до 180 градусів.
- Збиваємо міксером масло з цукром, додаємо борошно й перемішуємо.
- Викладаємо тісто у форму, приминаємо до дна й випікаємо 15 – 17 хвилин. Після цього даємо йому повністю охолонути.
- Для начинки збиваємо вершковий крем-сир, цукрову пудру та ваніль. Ніприкінці додаємо 5 столових ложок вершків.
- Готуємо вишневий соус. У сотейник кладемо вишню, присипаємо змішаними цукром та крохмалем, добре перемішуємо. Ставимо на вогонь, постійно помішуємо та доводимо до кипіння. Даємо охолонути.
- Збиваємо 250 мілілітрів вершків до стійкої щільної консистенції.
- У порційні склянки викладаємо шматочки печива, далі – сирний крем, наступний шар – вишневий соус, а зверху – збиті вершки.
Смачного!