З ТМ "Наша Ряба Апетитна" вам знадобиться всього кілька хвилин, щоб розпакувати й викласти на деко чи пательню дбайливо замариновану курочку та додати до неї улюблені інгредієнти. Решту зробить кухонна техніка.

Читайте також Коли смачно всім: 3 легкі рецепти ситних сніданків для себе та рідних

А ми вже дібрали для вас три чудові страви: освіжаючий салат цезар, пікантні курячі стегенця, запечені з овочами під сиром, та соковиту курочку тапака в мускатному маринаді з печеною картоплею.

Курячі стегенця, запечені з овочами під сиром

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 6 – 8


Курячі стегенця з овочами / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Цибулю-порей наріжте довільним чином і спасеруйте на сковорідці з оливковою олією 2 – 3 хвилини.
  2. Печериці почистіть від шкірки.
  3. До жаротривкого дека викладіть цибулю-порей, курячі стегенця та гриби.
  4. Рясно притрусіть усе натертим на грубій тертці твердим сиром.
  5. Поставте деко на 35 – 40 хвилин до духовки, попередньо розігрітої до 180 градусів.
  6. Подавайте страву до столу гарячою.

Смачного!

Курча тапака з печеною картоплею

  • Час: 65 хвилин
  • Порції: 6 – 8


Курча тапака / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Увімкніть духовку розігрітися до 180 градусів.
  2. Ретельно помийте картоплю, щоб шкірка була чистою.
  3. На деко, укрите шаром харчового пергаменту, викладіть дві напівтушки та картоплю й відправте все на 55 – 60 хвилин до духовки запікатися.
  4. Тим часом приготуйте легкий салат. Викладіть до салатника свіжі листочки руколи, скропіть їх лимонним соком.
  5. Розріжте навпіл помідори чері, додайте до руколи.
  6. Щедро заправте салат оливковою олією, присмачте сумішшю італійських трав та обережно перемішайте.
  7. Готову курочку з картоплею перекладіть з дека на таріль і подавайте зі свіжим салатом.

Смачного!

Святковий салат цезар із шашликом

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 6 – 8


Салат цезар з куркою / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Перепелині яйця відваріть у підсоленій воді протягом 4 – 5 хвилин. Охолодіть під проточною водою й звільніть від шкаралупи.
  2. Курячий шашлик із філе викладіть на розігріту сковороду з олією й посмажте 15 – 20 хвилин.
  3. Поки м'ясо смажиться, порвіть руками листя салату ромен і заправте соусом "Цезар".
  4. Помідори та перепелині яйця наріжте половинками, сир – тонкими скибками.
  5. Заправлений соусом ромен розподіліть по порційних тарілках, зверху викладіть овочі та яйця, а на них – довільним чином нарізаний курячий шашлик та хрумкі скибки брускети.
  6. Притрусіть салат тертим пармезаном і відразу подавайте до столу.

Смачного!