З ТМ "Наша Ряба Апетитна" вам знадобиться всього кілька хвилин, щоб розпакувати й викласти на деко чи пательню дбайливо замариновану курочку та додати до неї улюблені інгредієнти. Решту зробить кухонна техніка.
Читайте також Коли смачно всім: 3 легкі рецепти ситних сніданків для себе та рідних
А ми вже дібрали для вас три чудові страви: освіжаючий салат цезар, пікантні курячі стегенця, запечені з овочами під сиром, та соковиту курочку тапака в мускатному маринаді з печеною картоплею.
Курячі стегенця, запечені з овочами під сиром
- Час: 45 хвилин
- Порції: 6 – 8
Курячі стегенця з овочами / Фото Shutterstock
Приготування:
- Цибулю-порей наріжте довільним чином і спасеруйте на сковорідці з оливковою олією 2 – 3 хвилини.
- Печериці почистіть від шкірки.
- До жаротривкого дека викладіть цибулю-порей, курячі стегенця та гриби.
- Рясно притрусіть усе натертим на грубій тертці твердим сиром.
- Поставте деко на 35 – 40 хвилин до духовки, попередньо розігрітої до 180 градусів.
- Подавайте страву до столу гарячою.
Смачного!
Курча тапака з печеною картоплею
- Час: 65 хвилин
- Порції: 6 – 8
Курча тапака / Фото Shutterstock
Приготування:
- Увімкніть духовку розігрітися до 180 градусів.
- Ретельно помийте картоплю, щоб шкірка була чистою.
- На деко, укрите шаром харчового пергаменту, викладіть дві напівтушки та картоплю й відправте все на 55 – 60 хвилин до духовки запікатися.
- Тим часом приготуйте легкий салат. Викладіть до салатника свіжі листочки руколи, скропіть їх лимонним соком.
- Розріжте навпіл помідори чері, додайте до руколи.
- Щедро заправте салат оливковою олією, присмачте сумішшю італійських трав та обережно перемішайте.
- Готову курочку з картоплею перекладіть з дека на таріль і подавайте зі свіжим салатом.
Смачного!
Святковий салат цезар із шашликом
- Час: 35 хвилин
- Порції: 6 – 8
Салат цезар з куркою / Фото Shutterstock
Приготування:
- Перепелині яйця відваріть у підсоленій воді протягом 4 – 5 хвилин. Охолодіть під проточною водою й звільніть від шкаралупи.
- Курячий шашлик із філе викладіть на розігріту сковороду з олією й посмажте 15 – 20 хвилин.
- Поки м'ясо смажиться, порвіть руками листя салату ромен і заправте соусом "Цезар".
- Помідори та перепелині яйця наріжте половинками, сир – тонкими скибками.
- Заправлений соусом ромен розподіліть по порційних тарілках, зверху викладіть овочі та яйця, а на них – довільним чином нарізаний курячий шашлик та хрумкі скибки брускети.
- Притрусіть салат тертим пармезаном і відразу подавайте до столу.
Смачного!