Вишневий лікер прекрасно поєднується з десертами та може стати чудовим доповненням до різноманітних коктейлів. Простий рецепт і доступні інгредієнти робить його улюбленцем багатьох господинь.

Не пропустіть Коли Зелені свята у 2024 році: який тематичний пляцок обов'язково слід приготувати

Лікер з вишень

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Візьміть два кілограми стиглої вишні, промийте її та розподіліть по двох трилітрових банках. Видаляти кісточки не потрібно.
  2. Додайте по п'ятсот грамів цукру в кожну банку.
  3. Потім додайте прянощі до смаку: гвоздику, корицю, ванільний цукор і мускатний горіх.
  4. Поставте банки в тепле сонячне місце, наприклад, на підвіконня, і залиште на сім-вісім днів, поки цукор повністю не розчиниться.
  5. Після цього додайте алкоголь і перенесіть банки в темне прохолодне місце на два тижні.
  6. Потім процідіть лікер через марлю.
  7. Розлийте лікер у стерилізовані банки й закрийте їх кришками. Зберігайте в коморі або погребі. Також можна одразу розлити напій по келихах і подавати до столу.