Як приготувати лимонний кекс: домашній рецепт

26 січня 2021, 21:35
Читать новость на русском

Надзвичайно смачний рецепт лимонного кексу у глазурі, який сподобається всій вашій родині. Збережіть рецепт, щоб не загубити.

Джерело: Smachno News

Ніжний лимонний кекс легко готувати, а процес випікання займе небагато часу. Ароматний десерт буде чудовим доповненням до улюбленого чаю або кави.

Читайте також Смачний банановий кекс: простий рецепт від Яни Балог

Рецепт лимонного кексу

Інгредієнти:
– 250 грамів борошна;
– 1 яйце;
– 150 грамів цукру;
– 200 мілілітрів молока 2,5%;
– 2 чайні ложки розпушувача;
– 1 лимон;
– соняшникова олія.Інгредієнти для глазурі:
– 100 грамів цукрової пудри;
– 2 столові ложки лимонного соку.

Лимонний кекс/unsplash.com

  1. Для приготування ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
  2. Помийте, почистіть лимон, натріть на грубій тертці цедру лимона, вичавіть сік лимона.
  3. Для приготування тіста у мисці з'єднайте цукор з яйцем, додайте цедру і сік лимона, перемішайте. Далі – додайте тепле молоко, соняшникову олію, розпушувач, борошно і ретельно перемішайте.
  4. Розігрійте духовку до 180 градусів, вистеліть форму для випікання пергаментом, викладіть тісто та відправте запікатись на 35-40 хвилин до готовності.
  5. Для приготування глазурі у мисці змішайте цукрову пудру з соком лимона, перемішайте.
  6. Кекс витягніть з духовки, залиште для повного охолодження.
  7. Викладіть готовий кекс на тарілку, полийте глазур'ю. Смачного!