26 січня,
21:35
Як приготувати лимонний кекс: домашній рецепт
Надзвичайно смачний рецепт лимонного кексу у глазурі, який сподобається всій вашій родині. Збережіть рецепт, щоб не загубити.
Джерело: Smachno News
Ніжний лимонний кекс легко готувати, а процес випікання займе небагато часу. Ароматний десерт буде чудовим доповненням до улюбленого чаю або кави.
Читайте також Смачний банановий кекс: простий рецепт від Яни Балог
Рецепт лимонного кексу
Інгредієнти:– 250 грамів борошна;
– 1 яйце;
– 150 грамів цукру;
– 200 мілілітрів молока 2,5%;
– 2 чайні ложки розпушувача;
– 1 лимон;
– соняшникова олія.Інгредієнти для глазурі:
– 100 грамів цукрової пудри;
– 2 столові ложки лимонного соку.
Лимонний кекс/unsplash.com
- Для приготування ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
- Помийте, почистіть лимон, натріть на грубій тертці цедру лимона, вичавіть сік лимона.
- Для приготування тіста у мисці з'єднайте цукор з яйцем, додайте цедру і сік лимона, перемішайте. Далі – додайте тепле молоко, соняшникову олію, розпушувач, борошно і ретельно перемішайте.
- Розігрійте духовку до 180 градусів, вистеліть форму для випікання пергаментом, викладіть тісто та відправте запікатись на 35-40 хвилин до готовності.
- Для приготування глазурі у мисці змішайте цукрову пудру з соком лимона, перемішайте.
- Кекс витягніть з духовки, залиште для повного охолодження.
- Викладіть готовий кекс на тарілку, полийте глазур'ю. Смачного!