Ліниві вареники з ягодами від Ектора: пальчики оближеш

29 серпня 2022, 11:22
Читать новость на русском

Канадський шеф-кухар колумбійського походження Ектор Хіменес-Браво продовжує активно вивчати українську кухню та поділився з читачами рецептом лінивих вареників з додаванням сезонних ягід.

Ліниві вареники – ідеальна страва української кухні, адже вона миттєво готується та не потребує особливих навичок. Якщо під руками тільки кисломолочний сир, яйця та борошно – це ідеальний варіант.

Читайте також Рецепт курки, що збере за столом найрідніших

Ліниві вареники можна подавати не тільки з вишнями чи черешнями. вони відмінно смакують у поєднанні зі сметаною, будь-яким домашнім варенням чи медом.

Рецепт лінивих вареників з черешнями (вишнями)

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2
Інгредієнти:
 – 300 грамів кисломолочного сиру;
 – 1 сире куряче яйце;
 – 2 столові ложки цукру;
 – 4 столові ложки пшеничного борошна;
 – 30 грамів вершкового масла;
 – сіль;
 – 50 грамів свіжої черешні;
 – 50 грамів цукру до ягід.

Приготування:

  • Щоб приготувати тісто на ліниві вареники змішайте всі інгредієнти в мисці: кисломолочний сир, яйце, цукор, борошно. Вимішуйте його до однорідно маси. 
  • Перекладіть тісто на посипану борошном стільницю та сформуйте довгу ковбаску. Наріжте її шматочками та ще раз обваляйте у борошні.
  • У киплячій підсоленій воді відваріть ліниві вареники (1 – 2 хвилини після закипання).
  • Ягоди з цукром розтопіть на сковорідці або в сотейнику. Викладіть на тарілку, зверху ліниві вареники з маслом.

Смачного!

За бажанням страву додатково можна посипати цукровою пудрою, додати половинки свіжої черешні або вишні.