Ліниві вареники – ідеальна страва української кухні, адже вона миттєво готується та не потребує особливих навичок. Якщо під руками тільки кисломолочний сир, яйця та борошно – це ідеальний варіант.

Читайте також Рецепт курки, що збере за столом найрідніших

Ліниві вареники можна подавати не тільки з вишнями чи черешнями. вони відмінно смакують у поєднанні зі сметаною, будь-яким домашнім варенням чи медом.

Рецепт лінивих вареників з черешнями (вишнями)

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2

Приготування:

  • Щоб приготувати тісто на ліниві вареники змішайте всі інгредієнти в мисці: кисломолочний сир, яйце, цукор, борошно. Вимішуйте його до однорідно маси.
  • Перекладіть тісто на посипану борошном стільницю та сформуйте довгу ковбаску. Наріжте її шматочками та ще раз обваляйте у борошні.
  • У киплячій підсоленій воді відваріть ліниві вареники (1 – 2 хвилини після закипання).
  • Ягоди з цукром розтопіть на сковорідці або в сотейнику. Викладіть на тарілку, зверху ліниві вареники з маслом.

Смачного!

За бажанням страву додатково можна посипати цукровою пудрою, додати половинки свіжої черешні або вишні.