Ми пропонуємо вам смачний рецепт страви, що не залишить байдужими всю вашу родину, а головний її інгредієнт завжди знайдеться у холодильнику. Як ви вже здогадалися, той самий продукт – це курочка. Рекомендуємо обирати м’ясо від перевірених постачальників, таких як "Наша Ряба".

Читайте також Вечеря за 20 хвилин: рецепт курячого шніцеля з картопляним пюре

З цією курочкою ви будете певні в тому, що у вас на столі опиниться свіжий, корисний та смачний продукт. Крім цього, вона завжди поруч, адже це найбільша в Україні мережа, що налічує близько 1200 точок продажу. Тож придивіться: можливо, саме біля вашого дому є магазин із продукцією "Наша Ряба" – завжди свіжим і якісним м’ясом, що не містить антибіотиків та гормонів росту.

Для простого і швидкого рецепта поживної та смачної курочки із золотистою скоринкою вам знадобиться ціла тушка та ще кілька інгредієнтів: вершкове масло, часник та улюблені спеції. У магазинах "Наша Ряба" ви можете самі обрати вагу курки, котра вам потрібна – від 1,3 до 2 кілограмів залежно від того, наскільки велика ваша родина.

Рецепт курки в духовці

  • Час: 1,5 – 2 години
  • Порції: 4 – 6


Запечена курка / Фото Shutterstock

Приготування:

  • Розігрійте духовку до 200 градусів. Вкрийте деко для запікання м’яса шаром фольги або пергаменту.
  • Курячу тушку помийте водою, просушіть шаром паперового рушника та перекладіть на підготоване деко.
  • Почищені зубчики часнику вичавіть через прес і розітріть із сіллю, паприкою та м’яким вершковим маслом. Отриманою ароматною сумішшю натріть тушку зі всіх сторін та всередині.
  • Відправте курку в духовку на 60 – 70 хвилин. Наприкінці приготування увімкніть режим "гриль" або “конвекція” та запікайте ще 20 – 25 хвилин до рум’яної скоринки.
  • Перекладіть готову курку на таріль та подавайте до столу з улюбленим гарніром.

Смачного!