Листковий пиріг з яблуками та твердим сиром від Євгена Клопотенка: рецепт
Джерело:
інстаграм Євгена КлопотенкаНадзвичайне поєднання інгредієнтів, а саме яблук і твердого сиру в десерті пропонує нам спробувати шеф-кухар Євген Клопотенко. Ну, що – гайда готувати!
Відомий український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко не перестає дивувати нас своїми кулінарними експериментами. Кулінар поділився рецептом листкового пирога з яблуками та твердим сиром у своїй сторінці в соцмережі інстаграм.
Читайте також Вітамінний салат з мандаринами та авокадо за рецептом Євгена Клопотенка
Євген Клопотенко запевняє, що цей рецепт пирога з яблуками та листковим тістом ну дуже смачний. Отож, готуймо разом – вихідні попереду!
Я впевнений, в якомусь паралельному всесвіті вже почали виготовляти ікони з цим пирогом. Він так хрумко надкушується, заповнює рот яблуками, а потім бере та обіймає тебе своїм молочно-сирним смаком, – прокоментував шеф-кухар.
Як приготувати пиріг з яблуками та сиром
Інгредієнти:– 2-3 яблука;
– 1 ст. л вершкового масла;
– панірувальні сухарі;
– готове листкове тісто;
– твердий молочний сир;
– 2 ст. л цукру
– жовток.
- Ретельно помийте яблука, видаліть серцевину та насіння. Наріжте яблука на кубики та відправте на сковорідку.
- Додайте вершкове масло, посипте цукром та дрібкою солі. Змішайте з хлібною крихтою або панірувальними сухарями та перемішайте.
- Розкачайте тісто, покладіть його у форму для випікання та зверху шарами викладіть шарами яблука та тертий сир.
- Заліпіть краї тіста, змажте жовтком та відправте у розігріту до 180 градусів духовку пектися.
- Випікайте пиріг до золотистої скоринки та готовності тіста – смачного!