Суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф. Професіонали" Володимир Ярославський підготував для читачів рецепт – гаспачо з полуницею.

Читайте також Готуємося до пляжного сезону: топ-3 страви, від яких втрачаєш вагу

Володимир Ярославський рекомендує у готовий суп додати кокосовий цукор, щоб підсилити контраст між солодким та соленим, прикрасити базиліком, мікрогріном та подавати зі свіжим хлібом.

Для пікантної нотки у суп можна додати копчену паприку, винний або яблучний оцет – 12 грамів на цю порцію, а також запечений часник або конфі – томлений в рослинній олії протягом 1,5 години при температурі 90 – 95 градусів. Часник втрачає гостроту та не впливає на підшлункову.

Продукти для гаспачо/ Фото з інстаграму Володимира Ярославського

Як приготувати гаспачо з полуницею

  1. Час: 30 – 35 хвилин
  2. Порції: 2 – 3
  3. Калорійність на 100 грамів: 18,9 ккал
  1. Огірки, томати, солодкий перець ретельно помийте, почистіть від шкірки.

Процес нарізання овочів/ Фото з інстаграму Володимира Ярославського

  1. Томати почистіть від шкірки, занурте в окріп на 25 секунд. Солодкий перець, томати, наріжте скибочками.

Томати залийте окропом/ Фото з інстаграму Володимира Ярославського

  1. Огірки почистіть від шкірки, наріжте кубиками.
  2. Полуницю помийте, почистіть, наріжте кубиками. Свіжий огірок та полуницю викладіть у тарілку, збризніть олією.
  3. Усі очищені овочі та полуницю, викладіть у блендер, додайте часник, сіль, оливкову олію, м'якуш хліба, подрібніть до стану пюре.

Процес подрібнення овочів у блендері/ скріншот відео з інстаграму

  1. Всі інгредієнти супу мають бути холодними. Готовий гаспачо поставте у холодильник.

Готовий суп гаспачо/ скріншот відео з інстаграму

7. Викладіть у тарілку огірки з полуницею, додайте готовий суп.

Готовий суп гаспачо/ Фото з інстаграму Володимира Ярославського

  1. Перед подачею збризніть страву оливковою олією. Подавайте холодним. Смачного!

Рецепт супу гаспачо від Володимира Ярославського у відео: