Щоб приготувати справді смачний сирник потрібно обирати лише найкращий домашній сир, вершкове масло жирністю не менше 82,5% та найякісніший шоколад. Додайте трішки любові у процесі приготування львівського сирника та подавайте його з ароматною чашкою кави!

  1. Ретельно перетріть домашній сир через дрібне сито, щоб маса була м'якою та однорідною.
  2. Форму для випікання 11х20 см змастіть вершковим маслом, дно вистеліть пергаментом для випікання.
  3. Родзинки замочіть на 15-20 хвилин у теплій воді або залишіть на ніч в апельсиновому або лимонному лікері – це додасть неабиякого смаку сухофруктам. Вийміть родзинки з рідини та обваляйте в борошні, щоб в процесі випікання сухофрукти не вбирали вологу з сирника.
  4. У великій мисці змішайте перетертий домашній сир з цукром, крохмалем, цедрою та ретельно вимішайте всі інгредієнти.
  5. Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно зм'якло, додайте до сирної маси – перемішайте. По одному додавайте до маси яйця та вимішуйте.
  6. Влийте сметани та ванільного цукру або екстракту, ще раз вимішайте. Всипте родзинок – перемішайте.
  7. Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте сирник протягом 40-50 хвилин. Щоб сирник не тріснув помістіть у духовку ще одне деко з теплою водою, щоб при випіканні вода випаровувалась та була потрібна для сирника волога. Охолодіть сирник у духовці з трішки відчиненими дверима.
  8. Охолоджений львівський сирник помістіть до холодильника на 3-4 години відпочити.

Рецепт львівського сирника

Найкращим декором для львівського сирника є шоколадна глазур, а щоб її приготувати вам потрібно всього два інгредієнти та мінімум часу.

  1. Розтопіть на паровій бані шоколад.
  2. Додайте вершкового масла та перемішайте до однорідності силіконовою лопаткою.
  3. Полийте охолоджений сирник шоколадною глазур'ю та охолодіть. Смачного!