Щоб приготувати справді смачний сирник потрібно обирати лише найкращий домашній сир, вершкове масло жирністю не менше 82,5% та найякісніший шоколад. Додайте трішки любові у процесі приготування львівського сирника та подавайте його з ароматною чашкою кави!
- Ретельно перетріть домашній сир через дрібне сито, щоб маса була м'якою та однорідною.
- Форму для випікання 11х20 см змастіть вершковим маслом, дно вистеліть пергаментом для випікання.
- Родзинки замочіть на 15-20 хвилин у теплій воді або залишіть на ніч в апельсиновому або лимонному лікері – це додасть неабиякого смаку сухофруктам. Вийміть родзинки з рідини та обваляйте в борошні, щоб в процесі випікання сухофрукти не вбирали вологу з сирника.
- У великій мисці змішайте перетертий домашній сир з цукром, крохмалем, цедрою та ретельно вимішайте всі інгредієнти.
- Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно зм'якло, додайте до сирної маси – перемішайте. По одному додавайте до маси яйця та вимішуйте.
- Влийте сметани та ванільного цукру або екстракту, ще раз вимішайте. Всипте родзинок – перемішайте.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте сирник протягом 40-50 хвилин. Щоб сирник не тріснув помістіть у духовку ще одне деко з теплою водою, щоб при випіканні вода випаровувалась та була потрібна для сирника волога. Охолодіть сирник у духовці з трішки відчиненими дверима.
- Охолоджений львівський сирник помістіть до холодильника на 3-4 години відпочити.
Рецепт львівського сирника
Найкращим декором для львівського сирника є шоколадна глазур, а щоб її приготувати вам потрібно всього два інгредієнти та мінімум часу.
- Розтопіть на паровій бані шоколад.
- Додайте вершкового масла та перемішайте до однорідності силіконовою лопаткою.
- Полийте охолоджений сирник шоколадною глазур'ю та охолодіть. Смачного!