Магія подачі: як прикрасити страву, щоб додати їй ресторанної вишуканості

24 вересня 2021, 20:45
Читать новость на русском

Приготувати страву – далеко не все. Важливо й те, у якому вигляді вона потрапить на стіл. Їжа має викликати захват ще до того, як ми відчуємо її смак, – самим своїм виглядом.

Народну приповістку:"Вміла пані готувати, та не вміла подавати", – знає кожен. Розберімося ж, чим можна прикрасити страву, щоб це народне спостереження було не про нас.

До теми Дитячі страви з куркою на щодень: соковиті мітболи, нагетси та котлети із сирною начинкою

Соус 

Соус не лише підкреслить смак страви, а й додасть їй вишуканості. Створіть візерунок за допомогою ложки або вкрийте таріль крапельками соусу – ваші зусилля точно не будуть нанівець! 

Овочеві чипси 

Чипси з овочів додадуть страві хрусткості та димного аромату. При цьому вони ніколи не переб'ють її основний смак. Чималий плюс, чи не так? 

Подачу варто продумати до приготування / Фото Pinterest

Ароматично-смакові олії

Заправляти салати звичайною олією – банально. Не бійтеся змішувати олії зі спеціями, ягодами, зеленню. Вони не лише додадуть стравам нових смакових ноток, а й поліпшить їхній вигляд. 

Овочева або фруктова пудра

Висушіть улюблені фрукти та овочі, змеліть їх на порох – і матимете чудову суміш для оздоблення страв. Ефект буде й смаковий, і візуальний!