Види маку
Читайте також Смачно та дієтично: 3 літні рецепти салатів із курятиною
Існує кілька видів маку: блакитний, сірий та білий.
Блакитний мак / Фото Екобі
Блакитний мак використовують у випічці, десертах, соусах та інших стравах. Сірий мак чудово підходить для приготування олії, а білий – у парфумерії.
Блакитний мак у випічці
Блакитний мак володіє приємним смаком та трішки горіховим ароматом. Найчастіше його використовують для випічки, як посипку для булочок або до начинки.
Мак можна додавати у бісквіти, млинці, оладки. Ще наші бабусі додавали мак у рулети та святково подавали їх до столу.
Млинці з маком / Фото Кукпад
Мак чудово поєднується у кондитерці з домашнім сиром, також його додають у соуси й роблять халву. Його можна додавати до домашнього йогурту, кефіру, овочевого чи фруктового салату.
Як використовувати мак
Для посипки домашньої здоби можна використовувати цілі зернята маку, а от в начинку краще попередньо його запарити та дати набухнути 30 хвилин.
Пляцок з маком / Фото Апетит
Щоб приготувати макову начинку просушіть попередньо запарений мак, перетріть його до появи "молочка" і тільки тоді змішуйте з медом або цукром.
Популярним напоєм з маком є молоко, адже воно не містить лактози та готується за кілька хвилин.