Види маку

Читайте також Смачно та дієтично: 3 літні рецепти салатів із курятиною

Існує кілька видів маку: блакитний, сірий та білий.


Блакитний мак / Фото Екобі

Блакитний мак використовують у випічці, десертах, соусах та інших стравах. Сірий мак чудово підходить для приготування олії, а білий – у парфумерії.

Блакитний мак у випічці

Блакитний мак володіє приємним смаком та трішки горіховим ароматом. Найчастіше його використовують для випічки, як посипку для булочок або до начинки.

Мак можна додавати у бісквіти, млинці, оладки. Ще наші бабусі додавали мак у рулети та святково подавали їх до столу.


Млинці з маком / Фото Кукпад

Мак чудово поєднується у кондитерці з домашнім сиром, також його додають у соуси й роблять халву. Його можна додавати до домашнього йогурту, кефіру, овочевого чи фруктового салату.

Як використовувати мак

Для посипки домашньої здоби можна використовувати цілі зернята маку, а от в начинку краще попередньо його запарити та дати набухнути 30 хвилин.


Пляцок з маком / Фото Апетит

Щоб приготувати макову начинку просушіть попередньо запарений мак, перетріть його до появи "молочка" і тільки тоді змішуйте з медом або цукром.

Популярним напоєм з маком є молоко, адже воно не містить лактози та готується за кілька хвилин.