У цьому рецепті немає пектину та цукру. Він завжди вдається.
Буде смачно Місячний календар консервації: дізнайтеся, коли закрутки вийдуть найсмачнішими
Малина з цукром на зиму
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 2
Приготування:
- Малину переберіть, приберіть плодоніжки, а ягоди покладіть в миску та залийте водою. Потім відкиньте малину на друшляк.
- Перекладіть половину ягід в каструлю з товстим дном, засипте половиною цукру. Далі насипте решту малини, а зверху – цукор, що залишився.
- Залиште на 3 – 4 години, щоб малина пустила сік. Потім поставте каструлю з ягодами на середній вогонь і дайте закипіти, час від часу перемішуючи. Варення має покипіти на мінімальному вогні 10 – 15 хвилин.
- Тим часом 3 півлітрові банки помийте і простерилізуйте у мікрохвильовій печі 5 хвилин. Кришки прокип'ятіть кілька хвилин.
- Розлийте варення у простерилізовані банки й герметично закрийте кришками. Переверніть банки вверх дном і залиште до повного остигання.