Яскрава та дуже ароматна: готуємо розкішну малину з цукром на зиму

26 червня 2024, 17:52
Читать новость на русском

Джерело:

Shuba

Щоб ласувати ароматною малиною взимку, важливо її правильно зберегти. Радимо скористатися цим рецептом ягід з цукром.

У цьому рецепті немає пектину та цукру. Він завжди вдається.

Буде смачно Місячний календар консервації: дізнайтеся, коли закрутки вийдуть найсмачнішими

Малина з цукром на зиму

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 2
Інгредієнти:
– 1 кілограм малини;
– 1 кілограм цукру.

Приготування:

  1. Малину переберіть, приберіть плодоніжки, а ягоди покладіть в миску та залийте водою. Потім відкиньте малину на друшляк.
  2. Перекладіть половину ягід в каструлю з товстим дном, засипте половиною цукру. Далі насипте решту малини, а зверху – цукор, що залишився.
  3. Залиште на 3 – 4 години, щоб малина пустила сік. Потім поставте каструлю з ягодами на середній вогонь і дайте закипіти, час від часу перемішуючи. Варення має покипіти на мінімальному вогні 10 – 15 хвилин.
  4. Тим часом 3 півлітрові банки помийте і простерилізуйте у мікрохвильовій печі 5 хвилин. Кришки прокип'ятіть кілька хвилин.
  5. Розлийте варення у простерилізовані банки й герметично закрийте кришками. Переверніть банки вверх дном і залиште до повного остигання.

Буде цікаво! Дізнайтеся, як законсервувати черешню у холодному маринаді.