Серед найсмачніших, але й найпростіших заготовок з малини на зиму однозначно лідирує малинове варення. Є простий спосіб його приготування.
Не пропустіть На пательні, у духовці чи варена з кропом: як приготувати молоду картоплю
Варення з малини без кісточок
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Приготування:
- Щоб приготувати малинове варення, почніть з ретельного миття, обсушування плодів і видалення плодоніжок.
- За допомогою кухонної мірної чашки відміряйте половину з них. Розчавіть ягоди.
- Засипте їх цукром і відставте приблизно на 2 – 3 години. Після закінчення цього часу варіть малинове варення на повільному вогні, поки суміш не почне густіти.
- Потім додайте решту ягід і продовжуйте готувати, час від часу помішуючи суміш.
- Варення з малини готове, коли перенесена на холодну тарілку крапля застигне.
- Потім гаряче варення розкласти по стерилізованих банках. Цукор є природним консервантом.
- Поставте банки догори дном і дайте охолонути.