Така паска готується на живих дріжджах і великій кількості яєць. Тому вона виходить яскраво-жовтою, пишною, м'якою і довго не черствіє.

Буде смачно Коли гості на порозі: як накрити стіл за 15 хвилин з "Водним Світом"

Паска по-кропивницьки

  • Час: 3 години 50 хвилин
  • Порцій: 9

Приготування:

  1. В мисці з'єднайте тепле молоко, дріжджі, 1 столову ложку цукру і 4 столові ложки борошна. Перемішайте до однорідності, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 30 хвилин.
  2. В окремій мисці збийте 4 яйця, жовтки, сіль, ванільний і звичайний цукор до розчинення. М'яке вершкове масло збийте до побіління.
  3. В масло додайте яєчну масу і збийте до однорідності. Влийте опару та перемішайте.
  4. Борошно просійте із содою. Поступово додайте у яєчну масу частинами, щоразу добре перемішуючи. Добре вимішайте тісто.
  5. Додайте родзинки, перемішані з крохмалем. Знову добре вимішайте тісто, після чого накрийте його рушником та залиште в теплому місці на 1,5 години.
  6. Помніть тісто і розділіть на 9 шматочків. Сформуйте кульки та заповніть всі форми, щоб тісто займало третину об'єму. Зі шматочків тіста зробіть прикраси та покладіть їх згори.
  7. Накрийте паски рушником і поставте в тепле місце на 40 хвилин. Після цього змастіть їх збитим яйцем та поставте випікатися у розігріту до 180 градусів духовку на 45 – 55 хвилин до золотистого кольору.