Зимова насолода: мандариновий чизкейк без випікання

11 грудня 2022, 09:05
Читать новость на русском

Щоб довершити святковий стіл потрібне особливий десерт. Ніжний та яскравий торт з мандаринками те, що потрібно!

Особливість цього десерту є у тому, що він не потребує значних зусиль та кулінарних навичок. Мандариновий чизкейк без випікання сподобається кожному ласуну.

Читайте також Як швидко приготувати апетитну курочку: 3 рецепти на сковорідці та у духовці

Хрумка основа, ніжний вершковий шар та яскравий цитрусовий смак – ідеальний торт до святкового чи буденного столу.

Рецепт мандаринового чизкейка

  • Час: 2 – 3 години
  • Порції: 6 – 8
Інгредієнти для основи:
 – 150 грамів пісочного печива;
 – 60 грамів вершкового масла.
Для начинки:
 – 10 грамів желатину;
 – 40 мілілітрів холодної води;
 – 400 грамів вершкового сиру;
 – 75 грамів цукру;
 – 100 мілілітрів вершків (10-33%).
 Для мандаринового желе:
 – 10 грамів желатину;
 – 50 мілілітрів холодної води;
 – 6 штук мандаринів;
 – 40 грамів цукру.

Приготування:

  • Печиво подрібнюємо у блендері до стану крихти. Додаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо. Кладемо у форму і добре утрамбовуємо. Прибираємо у холодильник поки готуватимемо начинку. ⠀ ⠀
  • Желатин заливаємо водою і залишаємо на 15 хвилин. Після цього розтоплюємо у мікрохвильовці.
  • До вершкового сиру додаємо цукор, вершки, розтоплений желатин і пробиваємо все блендером до однорідної консистенції. Кладемо зверху на основу та прибираємо у холодильник до застигання.

  • Для мандаринового шару желатин заливаємо водою та залишаємо на 15 хвилин. Очищені мандарини пробиваємо у блендері та проціджуємо сік через сито.
  • Додаємо цукор і, помішуючи, доводимо до кипіння. Вимикаємо вогонь, додаємо набряклий желатин і перемішуємо до його розчинення.
  • Охолоджуємо до кімнатної температури та виливаємо зверху на начинку. Прибираємо у холодильник на декілька годин.
  • Готовий торт можна задекорувати листочками м'яти або шматочками мандаринок.

Смачного!⠀