Особливість цього десерту є у тому, що він не потребує значних зусиль та кулінарних навичок. Мандариновий чизкейк без випікання сподобається кожному ласуну.
Читайте також Як швидко приготувати апетитну курочку: 3 рецепти на сковорідці та у духовці
Хрумка основа, ніжний вершковий шар та яскравий цитрусовий смак – ідеальний торт до святкового чи буденного столу.
Рецепт мандаринового чизкейка
- Час: 2 – 3 години
- Порції: 6 – 8
Приготування:
- Печиво подрібнюємо у блендері до стану крихти. Додаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо. Кладемо у форму і добре утрамбовуємо. Прибираємо у холодильник поки готуватимемо начинку. ⠀ ⠀
- Желатин заливаємо водою і залишаємо на 15 хвилин. Після цього розтоплюємо у мікрохвильовці.
- До вершкового сиру додаємо цукор, вершки, розтоплений желатин і пробиваємо все блендером до однорідної консистенції. Кладемо зверху на основу та прибираємо у холодильник до застигання.
- Для мандаринового шару желатин заливаємо водою та залишаємо на 15 хвилин. Очищені мандарини пробиваємо у блендері та проціджуємо сік через сито.
- Додаємо цукор і, помішуючи, доводимо до кипіння. Вимикаємо вогонь, додаємо набряклий желатин і перемішуємо до його розчинення.
- Охолоджуємо до кімнатної температури та виливаємо зверху на начинку. Прибираємо у холодильник на декілька годин.
- Готовий торт можна задекорувати листочками м'яти або шматочками мандаринок.
Смачного!⠀