Мандариновий пиріг на сковорідці

13 січня 2023, 12:41
Читать новость на русском

Через постійні вимикання світла важко спланувати щось, особливо якщо мова йде про випічку.

Український шеф-кухар Володимир Ярославський поділився з читачами рецептом простого пирога з мандаринами, який він приготував на звичайній сковорідці.

Читайте також Зіркові гості та відомі бренд-шефи: хто став першим учасником нового кулінарного кастинг-шоу

Шеф-кухар запевняє, що ми незламні та нас не злякають труднощі, особливо коли хочеться солоденького. Мандариновий пиріг саме такий: простий, смачний, ароматний та соковитий.

Рецепт пирога з мандаринами на сковорідці

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4 – 6
Інгредієнти:
 – 5 – 6 мандарин середнього розміру;
 – 20 грамів вершкового масла;
 – 30 грамів цукру;
 – мелена кориця або кардамон.
Для тіста:
 – куряче яйце;
 – 50 грамів молока;
 – 50 грамів цукру;
 – 25 грамів олії;
 – 120 грамів борошна;
 – 5 грамів розпушувача;
 – цедра лимона.

Приготування:

  • На антипригарну сковорідку висипаємо цукор та вершкове масло. Помішуємо лопаткою та доводимо до карамельного кольору. 
  • Очищені мандарини розрізані навпіл викладаємо на карамель зрізом донизу та посипаємо спеціями.

  • Для тіста змішуємо всі інгредієнти та поливаємо ним мандарини. Накриваємо кришкою та готуємо на повільному вогні доки тісто не пропечеться.
  • Готовий пиріг перегортаємо з допомогою тарілки і подаємо до столу гарячим, або охолодженим. Він виходить соковитий і ароматний.

Смачного!