На обід – до Греції: апетитні тюфтельки із соусом дзадзикі

23 лютого 2022, 10:21
Читать новость на русском

Джерело:

Damn delicious

В Україні – тюфтелі, у Вірменії – кюфта, у Греції – кефтеди! Отже, сьогодні ми приготуємо індичі тюфтельки по-грецьки. А до них огірково-йогуртовий соус дзадзикі.

Так, без дзадзикі годі й уявити трапезу греків! Вони обожнюють цей соус так само, як оливки, баклажани та сир. 

Читайте також Ап – і готово: три смачні та швидкі страви з куркою

Готують дзадзикі (цацикі) з густого йогурту, свіжих огірків і заправляють спеціями та домашньою оливковою олією. Його ми й подамо до грецьких тюфтельок –кефтед.

Рецепт запечених тюфтельок по-грецьки із соусом дзадзикі

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 6


Фото Damn delicious

Інгредієнти:
– 1 кілограм фаршу з індички;
– ⅓ склянки панірувальних сухарів;
– ¼ склянки нарізаної кубиками червоної цибулі;
– 2 великих яєчних жовтки;
– 3 зубчики часнику;
– цедра 1 лимона;
– 1 чайна ложка сушеного орегано;
– ½ чайної ложки меленого кмину;
– сіль;
– свіжомелений чорний перець.

Для соусу дзадзикі:
– 1 склянка грецького йогурту;
– 1 свіжий огірок;
– 2 зубчики часнику;
– 1 столова ложка подрібненого свіжого кропу;
– 1 столова ложка свіжовичавленого лимонного соку;
– 1 чайна ложка лимонної цедри;
– 1 чайна ложка подрібненої свіжої м’яти;
– сіль;
– свіжомелений чорний перець;
– 2 столові ложки оливкової олії.

Приготування:

  1. Для соусу дзадзикі змішайте в мисці грецький йогурт, нарізаний дрібними кубиками огірок, пропущений крізь прес часник, подрібнений кріп, лимонний сік, цедру лимона та м'яту. Соус посоліть, поперчіть і заправте оливковою олією.
  2. Поставте дзадзикі до холодильника щонайменше на 10 хвилин, щоб смаки з'єдналися.
  3. Розігрійте духовку до 200 градусів. Злегка змастіть олією деко.
  4. У великій мисці змішайте індичий фарш, панірувальні сухарі, подрібнені цибулю та часник, яєчні жовтки, цедру лимона, орегано, кмин, сіль та перець.


Фото Damn delicious

  1. Вимішайте фарш до однорідності. Сформуйте з нього кульки завбільшки з волоський горіх. Вийде близько 18 – 20 штук.
  2. Викладіть кульки на деко й відправте запікатися до духовки на 18 – 20 хвилин.
  3. Подавайте кефтеди із соусом дзадзикі, притрусивши (за бажанням) кропом та лимонною цедрою.

Смачного!

Секрет вдалої страви – у якісних продуктах. Фермерська яловичина ТМ Skott Smeat відповідає найсуворішим міжнародним стандартам і вимогам споживачів, адже проходить перевірку на кожному етапі виробництва.