Так, без дзадзикі годі й уявити трапезу греків! Вони обожнюють цей соус так само, як оливки, баклажани та сир.
Читайте також Ап – і готово: три смачні та швидкі страви з куркою
Готують дзадзикі (цацикі) з густого йогурту, свіжих огірків і заправляють спеціями та домашньою оливковою олією. Його ми й подамо до грецьких тюфтельок –кефтед.
Рецепт запечених тюфтельок по-грецьки із соусом дзадзикі
- Час: 40 хвилин
- Порції: 6
Фото Damn delicious
Приготування:
- Для соусу дзадзикі змішайте в мисці грецький йогурт, нарізаний дрібними кубиками огірок, пропущений крізь прес часник, подрібнений кріп, лимонний сік, цедру лимона та м'яту. Соус посоліть, поперчіть і заправте оливковою олією.
- Поставте дзадзикі до холодильника щонайменше на 10 хвилин, щоб смаки з'єдналися.
- Розігрійте духовку до 200 градусів. Злегка змастіть олією деко.
- У великій мисці змішайте індичий фарш, панірувальні сухарі, подрібнені цибулю та часник, яєчні жовтки, цедру лимона, орегано, кмин, сіль та перець.
Фото Damn delicious
- Вимішайте фарш до однорідності. Сформуйте з нього кульки завбільшки з волоський горіх. Вийде близько 18 – 20 штук.
- Викладіть кульки на деко й відправте запікатися до духовки на 18 – 20 хвилин.
- Подавайте кефтеди із соусом дзадзикі, притрусивши (за бажанням) кропом та лимонною цедрою.
Смачного!