Він актуальний восени й взимку та має безліч варіації. Одна з них – "Зебра", яка поєднує вершковий та шоколадний смаки.

Цікаво Ніжність у кожному шматочку: готуємо вершкову запіканку з курячими стріпсами та овочами

Покроковий рецепт манника "Зебра"

Час: 1 година + 5 хвилин на підготовку

Порцій: 5

Приготування:

  • З'єднайте манку з кефіром, добре перемішайте та залиште на 20 – 30 хвилин.
  • Яйця разом з цукром збийте міксером до густої піни. Додайте до смаку ванільний цукор та щіпку солі.
  • До маси влийте олію та ретельно перемішайте.
  • До манки з кефіром додайте 10 грамів розпушувача, влийте туди ж яєчну суміш і перемішайте.
  • Додайте просіяне борошно і знову перемішайте. Тісто розділіть на 2 частини. До однієї додайте какао і перемішайте.
  • Форму для манника застеліть пергаментом і змастіть вершковим маслом.
  • Викладіть гіркою 2 столові ложки спочатку білого тіста, а потім стільки ж коричневого. Продовжуйте заповнювати форму таким чином, поки тісто не закінчиться. За бажанням сформуйте оригінальніший візерунок ложкою.
  • Випікайте за температурою 180 градусів приблизно 30 – 40 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою.

Смачного!