Як приготувати маринад для перепілки в духовці: рецепт

13 січня 2021, 13:08
Читать новость на русском

Якщо ви ще не готували перепілку вдома, наш рецепт чудово підійде для дебюту. Все необхідне для смачної та ситної страви – це потрібні інгредієнти та трішки любові.

Рецепт маринаду для перепілки від SmachnoNews також чудово підійде для курячих грудок або ніжок, а всі потрібні інгредієнти ви точно знайдете в себе на кухні.

Читайте також Смачний рецепт паштету з копченої скумбрії від Лізи Глінської

Перепілки достатньо маленькі тому, ані маринувати, ані випікати в духовці її довго не потрібно. Для обіду на двох осіб приготуйте дві перепілки – по одній на особу.

Маринад для перепілки

Інгредієнти:
– 1/2 лимона;
– 1/2 ч. л меду;
– 3 ст. л оливкової олії;
– 1 ч. л сушеного гострого перцю пластівцями;
– 2 зубчики часнику;
– 1 гілочка розмарину, лише голочки, дрібно порізати;
– 2 гілочки тим'яну, лише листочки;
– сіль на ваш смак.

Як маринувати перепілку вдома

  1. Ретельно помийте тушку птиці, видаліть хребет за допомогою кухонних ножиць та перекладіть м'ясо на дошку.
  2. Злегка придавіть тушку перепілки.
  3. Змішайте всі інгредієнти для маринаду перепілки та замаринуйте в ньому птицю.
  4. Залишіть перепілку маринуватися на 60-80 хвилин, не забувайте час від часу перевертати тушку.
  5. Розігрійте духовку до 200 градусів за 20 хвилин до початку випікання м'яса.
  6. Перекладіть перепілку на деко шкірою до верху та готуйте в духовці протягом 18-25 хвилин. Смачного!