Чотири дієтичні маринади для соковитої курочки: рецепти на будь-який смак

26 травня 2021, 13:45
Читать новость на русском

Існує багато варіантів маринадів для м'яса, але більшість з них складається з калорійних та не надто корисних інгредієнтів: майонез, кетчуп. Ми підготували для вас підбірку виключно корисних маринадів для ніжного курячого м'яса.

Читайте також Що взяти з собою на пікнік: список необхідних речей та продуктів

Обирайте маринад, який найбільше вам до смаку, або й всі чотири та насолоджуйтеся відмінним смаком курятини без шкоди для здоров'я та зайвих калорій.

Після маринування курятини ви можете готувати її як в духовці, так і нас сковорідці чи на мангалі. Все залежить від обраної вами страви та вподобань. Смачного!

Рецепти корисних маринадів для курятини

 1. З яблуками

  • Час: 30 – 40 хвилин

Яблучний маринад для курки / Фото foodnetwork

Інгредієнти:
 – 2 курячих філе;
 – 3 яблука;
 – 15 г часнику;
 – 1 лимон;
 – 40 г вершкового масла;
 – спеції на ваш смак.
  1. Натріть яблука на дрібній тертці.
  2. Вичавіть часник через прес.
  3. Змішайте всі інгредієнти та замаринуйте курочку.

2. По-аджарськи

  • Час: 30 хвилин

Грузинський маринад для курятини / Фото savorynothings

Інгредієнти:
 – 2 курячих філе;
 – 200 мл води;
 – 3 ст. л  вершкового масла;
 – 6 – 8 зубчиків часнику;
 – хмелі-сунелі;
 – паприка.
  1. Вичавіть часник через прес.
  2. Змішайте всі інгредієнти та замаринуйте курочку.

3. По-грецьки

  • Час: 40 хвилин

Маринад з лимоном / Фото Мantitlement

Інгредієнти:
 – 2 курячих філе;
 – 150 мл грецького йогурту;
 – 30 мл оливкової олії;
 – 2 – 4 зубчики часнику;
 – 2 ст. л лимонного соку;
 – цедра лимона;
 – спеції на ваш смак.
  1. Вичавіть часник через прес.
  2. Змішайте всі інгредієнти та замаринуйте курочку.

4. З апельсинами

  • Час: 25 – 30 хвилин

Курка в апельсиновому маринаді / Фото Taste of home

Інгредієнти:
 – 2 курячих філе;
 – 2 – 4 апельсини;
 – 2 зубчики часнику;
 – коріандр;
 – куркума;
 – спеції на ваш смак.
  1. Вичавіть сік з апельсинів. Не викидайте шкірки та м'якоть.
  2. Вичавіть часник через прес.
  3. Змішайте всі інгредієнти включно із залишками від апельсинів та замаринуйте курочку.