20 січня,
09:41
Маринована фіолетова капуста: ідеальна закуска до будь-якого столу
Джерело:
Володимир ЯрославськийІнколи так хочеться чогось смачного, овочевого, але вдома тільки капуста. Навіть з неї можна приготувати оригінальний перекус, як от у цьому рецепті.
Маринована фіолетова капуста – відмінна закуска, яку ви зможете швидко і легко приготувати. Страва настільки проста та бюджетна, що буде доступна кожному.
Читайте також Три сирні закуски на Китайський Новий Рік 2023
Український шеф-кухар та ресторатор Володимир Ярославський поділився з читачами рецептом, який під силу кожному.
Рецепт маринованої капусти
- Час: від 30 хвилин до 4 годин
- Порції: 500 грамів
– 300 грамів шаткованої капусти;
– 250 мілілітрів води;
– 30 грамів яблучного оцту;
– 10 грамів солі
– 30 грамів цукру;
– гвоздика, бадьян, коріандр, фенхель.
Приготування:
- Тоненько шаткуємо капусту, переминаємо із сіллю та перекладаємо у півлітрову банку.
- Окремо змішуємо воду зі всіма спеціями, цукром та оцтом. Доводимо до кипіння та заливаємо щойно знятим з плити маринадом.
- Зверху, за бажанням, можна додати олії.
- Ще гарячу банку з капустою можна поставити у гарячу воду хвилин на 10 – 15, щоб добре промаринувалася капуста.
- Охолоджуємо і даємо постояти до вечора.
Смачного!