Білі грибочки можна не тільки сушити чи заморожувати, а й маринувати. Аби вони точно вдалися представляємо рецепт українського шеф-кухаря та ресторатора Євгена Клопотенка.

Читайте також Здивуйте сім'ю осінніми смаколиками: рецепт випічки з листкового тіста та курячого фаршу

Подавайте їх з олією, кільцями цибулі чи іншою улюбленою зеленню.

Рецепт маринованих білих грибів

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 2

Приготування:

  • Свіжі білі гриби ретельно перебираємо, промиваємо та зрізаємо низ ніжок.
  • Перекладаємо гриби в каструлю, заливаємо водою з сіллю. Варимо їх 20 хвилин після закипання. У процесі варіння з'являтиметься піна, її необхідно акуратно видаляти ложкою або шумівкою. Перекладаємо гриби на друшляк і добре промийте під проточною водою.
  • Для маринаду вливаємо до каструлі 1 літр окропу, додайте 2 столові ложки солі, цукор, 2 бутони гвоздики, горошки чорного перцю та лавровий лист. Варимо маринад до розчинення солі та цукру, а потім додаємо оцту.
  • У киплячий маринад кидаємо гриби та варимо 10 хвилин.
  • Перекладаємо білі гриби в банки, заливаємо маринадом зі спеціями та закриваємо кришками. Ставимо їх стерилізуватися 15 хвилин на маленькому вогні,
  • Закриваємо кришками та перевертаємо догори дном. Вкриваємо теплою ковдрою та залишаємо охолоджуватися на добу.

Смачного!