Маринуємо кабачки за 10 хвилин: швидкий рецепт від Лізи Глінської

18 серпня 2021, 13:22
Читать новость на русском

Щоб приготувати вишукану закуску з кабачків, вам не доведеться кілька годин поратися на кухні. Талановита українська кулінарка Ліза Глінська поділилася рецептом експрес-маринування кабачків. На підготовчий процес піде всього 10 хвилин!

Мариновані кабачки – відмінна закуска до буденного й святкового столу. Їх можна подавати до м'яса чи риби або ж як основну страву – з хрумкими грінками.

Читайте також "Та сама курочка": у магазинах з'явився загадковий бренд – кому він належить

Мариновані кабачки

  • Час: 10 хвилин + 3 години на маринування.
  • Порції: 2


Мариновані кабачки / Скріншот з відео Лізи Глінської

Інгредієнти:
 – 3 молодих кабачки;
 – 1 ст. л. солі;
 – 1 ст. л. цукру;
 – 20 мл оцту 9%;
 – 2 зубчики часнику;
 – 50 мл рослинної олії;
 – петрушка на ваш смак;
 – перець чилі на ваш смак.

Приготування:

  1. Ретельно помийте та посушіть кабачки. Наріжте їх тонкими полосками.


Мариновані кабачки / Скріншот з відео Лізи Глінської

  1. Посоліть кабачки та залишіть на 15 хвилин, щоб вони віддали зайвий сік.


Мариновані кабачки / Скріншот з відео Лізи Глінської

  1. Для приготування маринаду змішайте в мисці олію, цукор та оцет.


Мариновані кабачки / Скріншот з відео Лізи Глінської

  1. Подрібніть ножем перець чилі, часник та петрушку, відправте в маринад.


Мариновані кабачки / Скріншот з відео Лізи Глінської

  1. Злийте зайвий сік з кабачків.


Мариновані кабачки / Скріншот з відео Лізи Глінської

  1. Додайте до кабачків маринад та ретельно перемішайте. Накрийте шаром харчової плівки та відправте в холодильник на 2 – 3 години.


Мариновані кабачки / Скріншот з відео Лізи Глінської

  1. Мариновані кабачки готові. Смачного!

Рецепт маринованих кабачків з перцем чилі – відео: