Це вже легенда: маринуємо огірки з секретним інгредієнтом

29 липня 2024, 12:11
Читать новость на русском

Джерело:

Haps

Мариновані огірки є відмінним доповненням до будь-якого обіду. Вони ідеально підходять як закуска для сімейних зустрічей, додаючи смакових акцентів і свіжості, або як гармонійне доповнення до м'ясних страв і гарнірів. Їхній яскравий смак і хрустка текстура здатні оживити будь-яку трапезу, роблячи її ще більш смачною.

Є десятки ідей, як приготувати консервацію з огірків. Цей витончений овоч ідеально поєднується з багатьма інгредієнтами. Спробуйте варіант з солодким присмаком і точно не пошкодуєте.

До теми Для святкового столу та зустрічі з друзями: простий рецепт вишневої наливки

Мариновані огірки

  • Час: 2 години
  • Порцій: 6
Інгредієнти:
– 2 кілограми дрібних мелених огірків;
– 3 – 4 головки часнику;
– запашний перець, лавровий лист, перець кульками;
– 250 мілілітрів оцту;
– 2 літри води;
– 12 столових ложок меду;
– 2 склянки цукру;
– 4 столові ложки солі.

Приготування:

  1. Огірки почистіть і наріжте соломкою. Щільно розкладіть їх по банках і додайте в кожну банку по 2 горошини запашного перцю, лавровий лист, зубчик часнику і 2 кульки чорного перцю.
  2. Для маринаду в каструлю влийте оцет (250 мілілітрів), воду (1 літр), мед (2 столові ложки), цукор (100 грамів) і сіль (50 грамів). Перемішайте і доведіть до кипіння.
  3. У кожну банку налийте маринад, щоб покрити овочі. Закрутіть кришки та пастеризуйте приблизно 10 хвилин у великій каструлі, вистеленій тканиною. Вийнявши банки, поставте їх догори дном, а через 15 хвилин знову переверніть і поставте на полицю.

Дізнайтеся деталі: як правильно зберігати кріп на зиму.