Швидкий рецепт без стерилізації: як приготувати мариновані огірки
14 липня 2024,
23:55
Читать новость на русском
Джерело:
УНІАНКонсервовані огірки – це традиційна закуска, яка займає почесне місце на столах багатьох родин. Приємний хруст і насичений смак роблять їх ідеальним доповненням до різноманітних страв. Така закрутка підходить усім!
Приготування маринованих огірків в домашніх умовах – це чудова можливість створити якісний продукт з перевірених інгредієнтів. А якщо це ще й швидко, то взагалі неймовірно!
До теми Пряний смак і чудовий аромат: кабачки з кетчупом на зиму
Рецепт маринованих огірків
- Час: 1,5 години
- Порцій: 4
– 1 кілограм огірків;
– 1 болгарський перець;
– 2 парасольки кропу;
– 4 – 6 зубків часнику;
– 8 чайних ложок оцту 9%;
– 4 штуки запашного перцю горошком;
– 10 штук чорного перцю горошком;
– 2 лаврові листки;
– 1 літр води;
– 1 столова ложка солі;
– 2,5 столової ложки цукру.
Приготування:
- Огірки вимийте, залийте холодною водою і залиште на одну-дві години.
- Банки промийте содою та стерилізуйте над парою протягом п'яти хвилин, а кришки прокип'ятіть. Лавровий лист і кріп залийте окропом і залиште на одну хвилину.
- Розкладіть по банках інгредієнти: перець шматочками, лавровий лист, чорний і запашний перці, часник та парасольки кропу. Викладіть огірки в банки спочатку вертикально, відрізавши плодоніжку, другий ряд розмістіть горизонтально.
- Зверху додайте ще часник і кріп, залийте окропом, накрийте кришками та залиште на десять хвилин.
- Злийте воду, закип'ятіть її знову і знову залийте огірки, накрийте кришками.
- Після другої заливки воду злийте зовсім.
- Приготуйте маринад: на один літр води візьміть одну столову ложку солі та дві з половиною столові ложки цукру.
- Доведіть до кипіння, щоб сіль і цукор повністю розчинилися. Залийте свіжим маринадом огірки в банках.
- В одну літрову банку додайте оцет, одразу закрийте банки кришками.
- Переверніть банки догори дном, приберіть у тепле місце та накрийте ковдрою до повного охолодження.