Це незамінна закрутка, яка чудово доповнює будь-який стіл. Хрусткі, ароматні та з легким кисло-солодким смаком – такі огірки сподобаються усім.
До теми Це вже легенда: маринуємо огірки з секретним інгредієнтом
Рецепт салату з огірків "Ніжинський"
- Час: 2 години
- Порцій: 4
Приготування:
- Залежно від того, які плоди у вас є у наявності, їх слід по-різному нарізати.
- Дрібні – кружальцями, а великі розріжте вздовж на чотири частини, далі частинками, товщина не більше 3 міліметрів. Цибулю наріжте тонкими півкільцями.
- Дрібно нашаткуйте кріп.
- У великій мисці вимішайте всі інгредієнти.
- У чисті та підготовлені банки додайте гіркий та пахучий перець. Викладіть (добре утрамбовуючи) огіркову суміш, зверху додайте сіль, цукор, оцет, половину лаврового листка.
- Виставте кожну закрутку у каструлю та заливайте кип’ятком до рівня на 1,5 – 2 сантиметри нижче горлечка.
- Накривайте стерилізованими кришками та залиште 20 хвилин.
- Виставте каструлю з банками на вогонь, доведіть до кипіння і на малому вогні пастеризуйте мінімум 12 хвилин.
- Після зазначеного часу вийміть банки та щільно закупорте кришками.
- Кожну закрутку переверніть та вкутайте ковдрою до повного охолодження.