Мариновані помідори нашвидкуруч: сімейний рецепт Лізи Глінської

15 лютого 2022, 20:30
Читать новость на русском

Заготовок з осені ви не зробили, а магазинній консервації не довіряєте? Не біда! Помідори можна замаринувати й серед зими. Зачекайте добу – і смакуйте неперевершеною закускою!

Рецепт маринованих помідорів

  • Час: 1 година (+ 24 години на маринування)
  • Порції: 2

Читайте також Ап – і готово: три смачні та швидкі страви з куркою


Фото Лізи Глінської

Інгредієнти:
 – 1 кілограм помідорів (чері або коктейльних).

Для маринаду:
 – 1 літр води;
 – 35 грамів солі;
 – 35 грамів цукру;
 – 35 мілілітрів оцту (9%);
 – лавровий лист;
 – чорний перець горошком;
 – 5 – 6 зубчиків часнику;
 – 1 невелика цибулина;
 – 20 – 30 грамів кропу.

Приготування:

  1. Для маринаду змішайте в мисці сіль, цукор, оцет, лавровий лист та чорний перець. Залийте спеції гарячою водою й розмішайте, щоб цукор та сіль розчинилися.


Скриншот із відео

  1. Залиште маринад охолонути.


Скриншот із відео

  1. Проколіть кожен помідор зубочисткою й залийте їх окропом на 1 хвилину. Злийте окріп і залийте помідори холодною водою, щоб легко зняти з них шкірку.
  1. Наріжте цибулю тонкими кільцями, а часник пластинками.


Скриншот із відео

  1. Викладіть на дно миски кріп, цибулю та часник.


Скріншот з відео

  1. Почищені від шкірки помідори перекладіть у миску до цибулі та часнику. Залийте їх маринадом, накрийте харчовою плівкою й відправте до холодильника.


Скриншот із відео

  1. Через 24 години апетитні мариновані помідори будуть готові. 

Смачного!

Відеорецепт приготування маринованих помідорів: